Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: Augstākās proves džeza vakars Mākslas darbinieku namā

Vladislavs Punculs, 09.11.2008. 13:48

Sestden Rīgas pilsētas Mākslas darbinieku namā notika džeza mūzikas vakars kopā ar džeza vokālisti Ingu Bērziņu, komponistu, aranžētāju un saksofonistu no Lietuvas Kestutisu Vaiginisu un "Mirage Octet", ko izveidoja mūziķi no "Mirage Jazz Orchestra".
FOTO: Augstākās proves džeza vakars Mākslas darbinieku namā

Galerijas:

Koncerta apmeklētājiem mūziķi piedāvāja "paklausīties" gan dažādus džeza standartus un to aranžējumus, gan arī klasiskus džeza skaņdarbus. Džeza dziedātāja Inga Bērziņa nešaubīgi apliecināja nevainojamo dziedāšanas prasmi, savu talantu demonstrēja arī jaunais lietuviešu saksofonists un komponists Kestutis Vaiginis, uzstājoties kopā ar "Mirage Octet". Kopā ar Kestuitisu Vaiginisu mūziķi izpildīja arī vairākus džeza skaņdarbus, ko ir sacerējis un aranžējis pats viesis no Lietuvas. 

Okteta sastāvā spēlē Lauris Amantovs (trombons), Ivars Birkāns (flauta, saksofons) (kuram, starp citu, šogad viņam aprit 70 gadu jubileja), Raivo Stašans (flauta, saksofons), Normunds Piesis (trompete), Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti), Viktors Zeļenkovs (kontrabass), Raimonds Kalniņš (sitamie instrumenti).

Pēc pusotras stundas augstākās proves džeza mūziķi pateicās publikai par ierašanos tik ļoti kuplajā sastāvā un aicināja apmeklēt vēl vienu džeza mūzikai veltītu pasākumu. Tas notiks šodien, 9. novembrī, Kongresu namā, kur koncertā tiks godināti populāri rīdzinieki, kuru vārdi lieliem burtiem ierakstīti mūsu valsts džeza mūzikas zelta grāmatā. Tie ir – Ivars Birkāns, Zigurds Linde, Zigurds Rezevskis, kuriem šogad aprit 70 gadu jubileja. Koncertā piedalīsies "Mirage Jazz Orchestra", Latvijas Nacionālā Simfoniskā Orķestra stīgu grupa, solisti - Žoržs Siksna, Rita Trence, Lolita Vambūte, Andris Daņiļenko. Diriģenti – Alnis Zaķis un Gunārs Rozenbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV