Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

"Skaņu meža" koncertcikla "1-2 cauri!" ietvaros notiks dueta "Magik Markers" koncerts

Renāte Auziņa, 12.11.2008. 13:36

"Skaņu meža" koncertciklā "1-2 cauri!" šo piektdien, 14.novembrī, plkst. 22.00 "Dirty Deal Cafe" koncertēs ar savu dinamisko skaņu pazīstamais amerikāņu eksperimentālā roka duets "Magik Markers", kā arī latviešu eksperimentētāji grupa "PuseH PuseW" un breakcore revolucionārs KODEK.
"Skaņu meža" koncertcikla "1-2 cauri!" ietvaros notiks dueta "Magik Markers" koncerts

Grupu "Magik Markers" 2001.gadā Konektikutā dibināja Elisa Ambrodžio (ģitāriste un soliste arī grupā "Six Organs of Admittance"), Pīts Nolans (perkusijas, apdares) un Lea Kvimbī (bass), kas vēlāk no grupas aizgāja. Kad  "Magik Markers" ievadīja "Sonic Youth" uzstāšanos viņu Amerikas tūrē 2004. gadā, tā guva plašāku atpazīstamību.

MM pieder ASV austrumkrasta noise roka scēnai, kurā ir grupas kā "Yellow Swans", "Wolf Eyes", "Mouthus", taču ir melodiskākā no tām. MM izceļas ar savām trokšņainajām balādēm, intensīvajiem dzīvajiem priekšnesumiem, muzikālu dumpinieciskumu un neprognozējamību un ir bijuši vairākkārtīgi viesi eksperimentālā roka vidē populārajā "All Tomorrows Parties" festivālā. Viņu debijas albums "I Trust My Guitar, Etc." tika izdots 2005.gadā "Sonic Youth" ģitāristam Tērstonam Mūram piederošajā "Ecstatic Peace" izdevniecībā. Kā šis, tā arī vairums citi viņu albumi ir vinila formātā. 2006. gadā nāca klajā "Magik Markers" pirmais kompaktdisks "A Panegyric To The Things I Do Not Understand".
 
2007. gadā tika izdots dueta albums "BOSS", ko producēja Lī Ranaldo no "Sonic Youth". Tajā grupas skanējums bija mainījies no brīvā džeza, psihedēlijas un narkoroka uz melodiskāku, strukturētāku, vokālāku roku, taču agresija nebija zudusi. "BOSS" izpelnījās kritiķu atzinību un duets tika nominēts prestižajai neatkarīgās mūzikas balvai Plug pankroka kategorijā.

"Albums ["Boss"] ļauj cerēt, ka rokmūzikai ir nākotne. Tas ir traks un satraucošs un reizē skaists un neparedzams." The Spacelab

"Tik daudzas grupas ir aizmirsušas kā tradicionāla formāta dziesmu padarīt draudīgu. Tiem, kas vēlas skaņā dzirdēt nebeidzamu dumpinieciskumu, "Boss" to piedāvā liekšķerēm. Viens no ļoti nedaudzajiem popmūzikas ierakstiem nesenā atmiņā, kas spēj ieraut publiku dziļā un izaicinošā sajūtā." Tiny Mix Tapes

""Magik Markers" ir tieši tas, kas rokam vajadzīgs - kaut kas daudz izaicinošāks un jūdzēm tālu no ikdienišķas pretenciozitātes," Paste Magazine

Koncerts notiks 14.novembrī, pulksten 22:00 "Dirty Deal Cafe", Spīķeros, Maskavas ielā 12A, korpuss 2. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu servisā (www.bilesuserviss.lv).

Koncertā uzstāsies arī eksperimentālās mūzikas apvienība "PuseH PuseW", kuru muzicēšanas veidu raksturo nemitīgi skaņas un formas meklējumi un kas paši savus meklējumus raksturo kā "tiek pieņemti muzikāli principi, kas robežojas ar pavisam kontrolētu un niansētu skaņu plūsmu, rezultātā radot emocionāli galēju haosa, tukšuma un bezjēdzības sajūtu vai meditatīvi mierpilnu dvēseles noskaņu."

Koncertu noslēgs breakcore revolucionārs no Madonas KODEK jeb Raivo Vainovskis, kurš pēc četru gadu visdažādāko robežu iekarošanas un iekopšanas, atradis savu skaņu - ātru, brutālu, pakļaujošu, ar aprautiem paraugiem katrā kompozīcijā. Kodek jauc astoņdesmito gadu popdziesmas, smago metālu un mikroshēmu skaņas.

Tajā pašā vakarā plkst. 20:00 festivāla "Staro Rīga" ietvaros notiks arī mākslinieka Voldemāra Johansona un "Dirty Deal Cafe" radošā kolektīva darba "Fotonu kompots" atklāšana- izgaismotā Spīķeru ēka, kur atrodas "Dirty Deal Cafe".

Lai izgatavotu "Fotonu kompota" lampas, tika izmantotas parastas 3 l stikla burkas, kas  piepildītas ar minerāleļļu,  tajās  tika ievietotas diožu gaismas, kas mainīgā ritmā pulsē, iedegoties un izdziestot datorsistēmas algoritma vadībā.  Gaismas ķermeņu enerģija tiek iegūta no saules baterijām, tā aktualizējot videi draudzīgu enerģijas avotu izmantošanu.

Biļešu cena: pie ieejas: 8 lati, iepriekšpārdošanā "Biļešu servisa" pirmās simts biļetes - 6 lati, pēc tam – 7 lati. Iegādājoties biļeti gan uz "Magik Markers" koncertu 14.novembrī, gan uz "Efteklang" koncertu 27.novembri, tas kopā maksā Ls 12.00. Šādas biļetes kopā ir tikai 100 gab. un iegādājamas vienīgi "Biļešu servisa" kasēs.

Info:
www.ecstaticpeace.com/artist.php?id=5,
www.skanumezs.lv,
myspace.com/skanumezs,
www.myspace.com/pusehpusew,
HTTP://DEX.NEIROTHE.NET,
www.dirtydeal.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV