Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Notiks Austras Pumpures atmiņu vakars

Mākslas darbinieku nams, 13.11.2008. 16:25

"..tas notika sen, ļoti sen..." ar šiem dzejnieka Vika vārdiem dziesmotā atmiņu vakarā Rīgas Mākslas darbinieku namā 28. novembrī plkst. 19:00 visus kopā atkal aicina māksliniece Austra Pumpure.
Notiks Austras Pumpures atmiņu vakars

Tas bija 1975. gada rudens, kad Liepājas teātra muzikālā dvēsele Austra Pumpure pirmo reizi kopā ar saviem līdzdziedātājiem un akustisko ģitāru, režisora Oļģerta Krodera iedrošināta, nostājās Rīgas Mākslas darbinieku nama klausītāju priekšā un neierastā, dziļi individuālā manierē dziedāja Imanta Kalniņa dziesmas. Līdz tam Imanta Kalniņa mūziku varēja dzirdēt tikai Liepājas teātra izrādēs "Princis un ubaga zēns" un "Trīs muskatieri", kā arī filmā "Ābols upē."
 
Nu jau 33 gadus Austra ir uzticīga Imanta Kalniņa dziesmām, lai gan izrādēs tās tika dziedātas jau daudz agrāk. Viņas radošajā biogrāfijā ir četras Imanta Kalniņa dziesmu programmas, tautasdziesmu programma "Mana tautasdziesma" un dažādu komponistu dziesmas programmas "Mīļdziesmiņa" un "Ziņģīt mana".

Šoruden Latvijas dziesminiece Austra Pumpure sagaidīs savu 80. dzimšanas dienu. Jubilejas sarīkojumā Mākslas darbinieku namā 28. novembrī kopā ar mākslinieci būs viņas pirmie līdzdziedātāji, toreiz Liepājas teātra jaunie un topošie aktieri Juris Bartkevičš, Ieva Akuratere, Indra Briķe,  Māris Putniņš.

Imanta Kalniņa dziesmas ar Vika, Olafa Gūtmaņa, Andreja  Upīša vārdiem dziedās Austrasbērni: Arnis Miltiņš, Silvija Silava, Juris Hiršs, Ziedonis Stutiņš, Uldis Ozols, Andris Mičulis un citi.
Sarīkojumā piedalīsies un savās atmiņās dalīsies režisori Oļģerts Kroders, Andrejs Migla, Līvija Akuratere, Liepājas teātra aktieri  Ināra Kalnarāja, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Anda Albuže, Zigurds Akmentiņš un citi.

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs, kā arī pirms sarīkojuma Mākslas darbinieku namā. Biļešu cena: 3 Ls.

Sarīkojumu ar Rīgas domes Kultūras departamenta finansiālu atbalstu organizē "Austras biedrība" un Mākslas darbinieku nams.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV