Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Māra Briežkalna kvintetu koncertēt ielūdz Prāgas Filharmonijas orķestris

Mūsdienu Mūzikas Centrs, 19.11.2008. 13:42 | komentāri (1)

Koncertturnejā uz Čehiju un Turciju devies Māra Briežkalna kvintets, kurš apvieno savu instrumentu spēcīgākos Latvijas pārstāvjus –Intars Busulis (vokāls), Viktors Ritovs (klavieres), Andris Grunte (kontrabass), Gints Pabērzs (saksofons) un kvinteta vadītājs Māris Briežkalns (sitamie instrumenti).
Māra Briežkalna kvintetu  koncertēt ielūdz Prāgas Filharmonijas orķestris

20. novembrī Māra Briežkalna kvintets sniegs koncertu Sv. Simona un Jūdas baznīcā Prāgā. Šis koncerts ir īpašs notikums, jo kvintetu uzstāties ielūdz viens no vadošajiem orķestriem Eiropā – Prāgas Filharmonijas orķestris, ar kuru šāda veida sadarbība notiek pirmo reizi. Māra Briežkalna kvintets uzstāsies Prāgas Filharmonijas orķestra rīkotajā koncertu sērijā ar latviešu komponistu (E.Dārziņš, A.Žilinskis, Alfreds Kalniņš u.c.) skaņdarbiem džeza apdarēs, daļa no kuriem iekļauti skaņu ierakstā "Latvian Evergreens".

Koncertturnejas turpinājumā kvintets dosies uz Turciju, kur, turpinot 2007. gadā uzsākto tradīciju, uzstāsies vienā no populārākajiem Stambulas džeza klubiem „Nardis”, 12. Starptautiskajā Ankaras džeza festivālā un īpašā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90. gadadienai prestižajā Ankara Palas.

Kvintets ar panākumiem regulāri uzstājas dažādos džeza festivālos un koncertos ārpus Latvijas un Latvijā. Ar īpašiem panākumiem Māra Briežkalna kvintets uzstājās MIDEM Showcase programmā, kā arī džeza festivālos PoriJazz, Ottawa Jazz, JazzKaar, KaunasJazz, NommeJazz un EBU Jazz Season 2008 atklāšanas koncertā.

Patlaban kvintets gatavo savu nākamo CD "Latvian Evergreens 2".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV