Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: "The Orchestra" koncertē "Arēnā Rīga"

Evita Bandere, 20.11.2008. 12:12 | komentāri (3)

Vakar, 19. novembrī, koncertu "Arēnā Rīga" sniedza viena no pasaulē zināmākajām simfoniskā roka grupām "The Orchestra" no Lielbritānijas, uzstājoties kopā ar Kauņas Simfonisko orķestri.
FOTO: "The Orchestra" koncertē "Arēnā Rīga"

Galerijas:

Rokgrupas "The Orchestra" dalībnieku bāze ir 1970. gadā izveidotais kolektīvs "Electric Light Orchestra", kas līdzās tradicionālajam rokmūzikas instrumentu ansamblim piesaistīja čellu, vijoļu un pūšamo instrumentu klātbūtni, tādējadi grupas skanējumu ievirzot orķestra roka gultnē.
 
Vakardienas koncerts apliecināja dedzīga rokenrola un orķestra pavadījuma savienojamību, kas laiku pa laika tika papildināta ar šķipsnu psihodēlijas. Prieks par vīru vokālajām spējām joprojām bez piepūles manevrēt pa trīs oktāvām, gan sev tipiskajā pilofonajā, gan vienbalsīgajā izpildījumā atskaņojot visiem zināmos hītus – "Confusion", "Sweet Talkin' Woman", "Need Her Love", "10538 Overture" un citus, kas jau sen ļauj "The Orchestra" pievienot pasaules hītu ražotāju un veiksmīgu izpildītāju sarakstam. Tikpat meistarīgi mūziķi demonstrēja ģitāru un vijoles spēles prasmes, ko vīru cienījamais vecums nekādi nav ietekmējis.

Koncerts bija kā saldēdiens ilggadējajiem grupas faniem, vienu otru brīdi kā reakciju uz mūziku paužot ne vien līdzi dziedāšanu, bet arī dejošanu.

Maz ticams, ka no "The Orchestra" nākotnē sagaidīsim kādu novatorisma skartu muzikālu izpausmi. Bet vai maz šim kolektīvam nepieciešams sevi apliecināt no jauna?

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV