Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā koncertēs Hārlemas Gospeļu koris

Inese Rutkovska, 21.11.2008. 13:08 | komentāri (1)

30. decembrī Rīgas Kongresu namā koncertēs Hārlemas Gospeļu koris.
Rīgā koncertēs Hārlemas Gospeļu koris

Par nemainīgu tradīciju kļuvusi pasaulslavenā Hārlemas Gospeļu kora viesošanās Latvijā. Jau piekto gadu pēc kārtas koris uzstāsies Rīgā un, zinot, cik daudz skatītāju apmeklējuši iepriekšējos koncertus un papildkoncertus, varam droši prognozēt, ka Rīgas Kongresu nama zālē arī šī gada 30.decembrī neatradīsies nevienas brīvas vietas.

Gaišās emocijas, ko raisa dziedātāju dzīvesprieks, un apbrīnojami spēcīgās balsis, spēj aizkustināt un iedvesmot jebkuru, neskatoties uz klausītāja reliģisko piederību, vecumu vai interesēm.

2006.gadā Hārlemas Gospeļu koris svinēja savu 20.dzimšanas dienu un tajā sarūpēja dāvanu nevis sev, bet gan bērniem, ziedojot vairāk kā 16 000 dolāru organizācijai „Feed the Children”. Kora dalībnieki vienmēr rīkojuši dažādas labdarības akcijas, aicinot ziedot trūkumcietējiem un dabas katastrofu upuriem.

Hārlemas eņģeļi - tā pēc savulaik kopīgi izpildītās dziesmas "I Still Haven't Found What I'm Looking For" šo kori nodēvējis grupas "U2" solists Bono. Viņš nav vienīgā zvaigzne, ar ko kopā uzstājies Hārlemas Gospeļu koris.    viņu vidū ir arī Vūpija Goldberga, Pols Makartnijs, Avrila Lavinja, Sindija Laupere, Liza Marija Preslija un pat neparastā grupa "Gorillaz". Šogad šo zvaigžņu plejādi pirmoreiz papildinās arī Latvijas pārstāvis. Proti, kā īpašais viesis koncertā Rīgā uzstāsies dziedātājs Jānis Stībelis, kura vokālu atzinīgi novērtējuši kora menedžmenta pārstāvji.

Hārlemas Gospeļu kori 1986.gadā dibinājis Alens Beilijs, kas pirms tam strādājis ar tādām superzvaigznēm kā Laionels Ričijs, Prinss un Maikls Džeksons. Šajā laikā koris uzstājies ne tikai dzimtajā Amerikā, bet arī citur pasaulē, Japānā, Austrālijā, Eiropas valstīs un citur, ar mērķi iedvesmot cilvēkus ticībai, apvienot tos neatkarīgi no etniskās piederības vai pārliecības, kā arī tuvāk iepazīstināt ar afro-amerikāņu kultūru. Kora izpildītie gospeļi ir reliģiski dziedājumi, kuru muzikālajā līnijā apvienojušās blūza, soula, džeza, spiričuelu un pat repa iezīmes. Koris labprāt izpilda arī visiem labi pazīstamas laicīgas dziesmas, piemēram, "Hey Jude", "All You Need Is love" un "I Believe I Can Fly" un citas.

Šogad Rīgā dzirdēsim pavisam jaunu programmu, kurā būs iekļautas vairākas Stīvija Vondera un citu pasaulē populāru mūziķu dziesmas. Protams, neizpaliks arī Hārlemas Gospeļu kora vizītkarte – talantīgo dziedātāju izpildītās kompozīcijas "Amazing Grace" un "Celebrate". Pirmoreiz Rīgā viesosies arī pats kora dibinātājs Alens Beilijs.

Biļetes uz koncertu iespējams nopirkt "Biļešu servisa" un "ReklaMarket" tirdzniecības vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV