Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

K.M.Šišons diriģēs Em.Dārziņa "Melanholisko valsi" slavenajā koncertā "Ziemassvētki Vīnē"

Inguna Upīte, 25.11.2008. 14:37 | komentāri (1)

Karels Marks Šišons, kurš, sākot ar 2009. gada septembri, būs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents, diriģēs Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi" koncertā "Ziemassvētki Vīnē", kas notiks Vīnes Koncertnamā 2008. gada 13. decembrī.
K.M.Šišons diriģēs Em.Dārziņa "Melanholisko valsi" slavenajā koncertā "Ziemassvētki Vīnē"

Šišons stāsies pie diriģenta pults, lai diriģētu Vīnes simfoniķus (Wiener Symphoniker), koncertā uzstāsies arī tenors Huans Djego Floress un Vīnes Zēnu koris.

Koncerts "Ziemassvētki Vīnē" ir pasaulē slavenākais un iecienītākais Ziemassvētku koncerts. Koncertu pārraidīs televīzijas tiešraidē kanālos ORF2 un 3SAT – pērnā gada Ziemassvētku koncerta auditorija sasniedza apmēram 3 000 000 TV skatītāju. Dažas dienas pēc koncerta norises tas saīsinātā versijā tiks translēts populārajā Francijas TV kanālā ARTE.

Atskaņot Em.Dārziņa skaņdarbu bija paša diriģenta ideja. K.M.Šišons: "Koncerta veicinātājs man lūdza izvēlēties valsi, kas vienlaikus būtu gan priecīgs, gan ar skumju pieskaņu – es nevaru iedomāties kādu citu atbilstošāku skaņdarbu par Dārziņa "Melanholisko valsi". Vienlaikus esmu arī gandarīts spēlēt zināmu lomu Latvijas mūzikas popularizēšanā, it īpaši tagad, kad mana nākotne pastāvīgi saistās ar LNSO, jo es vēlos, lai pasaulē uzzina vairāk par Latviju un tās lielisko mūziku."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV