Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Tomass Krakovskis sniegs bezmaksas koncertu Anglikāņu baznīcā

Renāte Auziņa, 01.12.2008. 10:25

5. decembrī plkst. 19:00 Anglikāņu baznīcā bezmaksas koncertu sniegs dāņu klasiskās ģitārspēles meistars Tomass Krakovskis.
Tomass Krakovskis sniegs bezmaksas koncertu Anglikāņu baznīcā

Tomass Krakovskis ir pasaules klases klasiskais ģitārists no Dānijas, kas pazīstams ne tikai kā žilbinošas ģitārspēles meistars, bet arī kā tās popularizētājs akadēmiskā līmenī- viņš organizē koncertus un meistarklases, kā arī no 1995.līdz 2003. gadam bija Kopenhāgenas ģitārmūzikas festivāla mākslinieciskais direktors.

Mūziķis ir dzimis Stavangerā un beidzis Dānijas Karalisko mūzikas akadēmiju, kā arī turpinājis izglītoties Spānijā pie profesora Hosē Tomā.

Šobrīd Krakovskis aktīvi koncertē kā solists un kamermūziķis un vada meistarklases kā viesprofesors dažādās valstīs. Arī Rīgā interesenti varēs piedalīties viņa vadītajā meistarklasē Latvijas Mūzikas akadēmijā 6. decembrī plkst. 10.00, Akmens zālē, kur mūziķis ne tikai pats spēlēs, bet arī dos praktiskus padomus ģitārspēles profesionāļiem un citiem interesentiem.

Krakovskis ir tehniski ārkārtīgi meistarīgs un muzikāli tiešs, izmantojot visas instrumenta slēptākās iespējas, lai nonāktu līdz tā pašai būtībai un dotu ģitārai iespēju radīt visdaudzveidīgākās noskaņas un tēlus.

Programmā Bahs, Elizabetes I galma mūziķis Džons Doulends un mūsdienu dāņu komponista Pēra Norgārda kompozīcijas.

Koncertu un meistarklases organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar festivālu "Skaņu mežs" un Latvijas Mūzikas akadēmiju.

Resursi internetā:
www.skanumezs.lv
www.dki.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV