Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Cēsu Izstāžu namā koncertēs Latvijas Nacionālā operas mūziķes un pianiste Jautrīte Putniņa

Linda Šlēziņa, 02.12.2008. 14:07

Pirmdien, 8.decembrī, plkst.18.30 Cēsu Izstāžu namā kamermūzikas koncerta "Kas ir kas?" ietvaros uzstāsies stīgu kvartets un pianiste Jautrīte Putniņa.  

Stīgu kvarteta sastāvu veido pieredzējušās Latvijas Nacionālā operas orķestra mūziķes Anita Balčuna (vijole), Biruta Vaivode (vijole), Inga Ozoliņa (alts) un Laima Kunkule (čells). Kamermūzikas koncerts tiek veidots kopā ar pazīstamo pianisti Jautrīti Putniņu, un tajā skanēs J.S.Baha, A.Korelli, J.Vītola, Alfr.Kalniņa un A.Tīsa skaņdarbi.

Valmierā dzīvojošā pianiste Jautrīte Putniņa ir pazīstama ar individuālām un spilgtām mūzikas interpretācijām un radošu, nepastarpinātu pieeju mūzikai un muzicēšanas procesam. Pianiste ir aizrāvusies ar senās taustiņinstrumentu mūzikas un cita maz spēlēta repertuāra popularizēšanu Latvijā. Jautrīte Putniņa ir arī Senās (tagad – Ziemas) mūzikas festivāla un Latviešu mūzikas dienu iniciatore Valmierā. Daudz laika Jautrīte Putniņa veltījusi Johana Sebastiāna Baha, Fransuā Kuperēna mūzikai. Nozīmīga un paliekoša vērtība ir viņas Volfganga Dārziņa, Leonīda Vīgnera, Jāzepa Vītola un citu latviešu komponistu ieskaņojumiem.

Koncerts tiek īstenots sadarbībā ar Valmieras Mūzikas skolu.

Ieejas maksa pieaugušajiem Ls 2, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV