Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Šodien Rīgā koncertēs prestižajai Grammy balvai nominētā Keita Makgerija

Dace Krecere, 04.12.2008. 15:19

Šodien, 5. decembrī, plkst. 19:00 ASV džeza dziedātāja Keita Makgerija (Kate McGarry) sniegs koncertu Lielajā Ģildē. Dziedātājas jaunākais albums "If Less Is More...Nothing Is Everything" nominēts prestižajai Grammy  balvai kategorijā "Labākais džeza vokāla albums".
Šodien Rīgā koncertēs prestižajai Grammy balvai nominētā  Keita Makgerija

"Less is More..Nothing is Everything" (Palmetto Records, 2008) ir Keitas jaunākais albums,  kuru autoritatīvai džeza portāls All About Jazz jau novērtējis uzreiz pēc tā izdošanas: "Šis ieraksts atklāj dziedātājas filozofisko pusi, demonstrē, ka nepietiek vien tikai ar talantu vai lielisku balsi, vai perfektu tehnikas pārzināšanu. Svarīgāk ir atrast tikai sev raksturīgu balsi, redzēt mērķi un sekot tam. Izcili džeza mākslinieki atrod veidu, kā to īstenot. Šim būtu jābūt gadam, kas Makgerijai atnes Grammy nomināciju. "If Less is More…Nothing is Everything" ir tās vērts."  

Grammy nominācija šogad Keitai nav vienīgā; šā gada novembrī dziedātāja tika izvēlēta pildīt prestižo "ASV Džeza vēstnieces" amatu 2009. gadā. "Tas ir liels gods un atbildība pildīt šo amatu. Mans un grupas uzdevums būs pārstāvēt mūsu valsti un tās džeza kultūras mantojumu visā pasaulē," komentē Keita.
Koncertā Rīgā Keita Magerija izpildīs kompozīcijas no jau minētā albuma "If Less Is More, Nothing Is Everything", džeza klasiku, mūsdienu mūziku, blūzu un Brazīlijas ritmus, kā arī veltījumus Ziemassvētkiem.

Kopā ar Keitu Lielajā Ģildē uzstāsies ģitārists un viņas dzīvesbiedrs Kīts Ganzs (Keith Ganz), Johans Veidenmulers (Johannes Weidenmeuller) – bass un Dans Rīzers (Dan Rieser) – sitamie instrumenti. Mūziķi ir sava instrumenta izcili profesionāļi un koncertē visā pasaulē kopā ar tādiem māksliniekiem, kā Noru Džonsu (Norah Jones), Keniju Verneru (Kenny Werner), Lučianu Souzu (Luciana Souza).

Biļetes uz koncertu var iegadāties "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv

Papildus informācija: www.rigasritmi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV