Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

FOTO: "DEPO" uzstājas Dora Bleu un "Dzelzs Vilks"

Evita Bandere, 04.12.2008. 17:04 | komentāri (3)

Vakar Vecrīgas klubā uzstājās kanādiešu dziesminiece Dora Bleu, "Dzelzs Vilks" un neparastā noskaņu vakara iesildītāju godu aizstāvēja indie-fokl duets "Tramvajs nav uzskatāms par vērā ņemamu pretinieku".
FOTO: "DEPO" uzstājas Dora Bleu un "Dzelzs Vilks"

Galerijas:

Dora Bleu, īstajā vārdā Dorotija Gellere, ir viena no Monreālas eksperimentālās, avangarda skatuves pārstāvēm, kuras priekšnesums spēja klausītāju aizvest tālu aiz realitātes robežām. Bruņojusies vien ar akustisko ģitāru un balsi, kuras nepieradinātība un dziļā ekspresija dažbrīd atgādināja tembra ziņā zemāk un samtaināk dziedošu Bjorku, spēja radīt sajūtu, ka pašas dziesmas tiek sacerētas to atskaņošanas brīdī, tomēr nezaudējot ne gramu muzikālās kvalitātes. Brīžiem, it kā neveikli meklējoties pa ģitāras grifu, dziedātāja aizmirsās, nepievēršot nekādu uzmanību pāris desmitiem klausītāju un skatītāju, radot ap sevi tādu kā intīmu, neizskaramu burbuli.

"Dzelzs Vilks", pēc nepilnas nedēļas atgriezušies "DEPO", klausītājiem priekšā cēla savu pagānisko tautas dziesmu programmu, akustiski klusinātā versijā spēlētot gabalus no abiem tautiskajās noskaņās ierakstītajiem albumiem, un koncertu noslēdza ar dziesmu no topošā albuma. Škiet, Juris Kaukulis atkal ir atgriezies savā harizmātiskajā elementā, vismaz šī koncerta ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV