Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

FOTO: Radio "NABA" svin kopā ar Lee "Scratch" Perry

Vladislavs Punculs, 06.12.2008. 17:02 | komentāri (6)

Piektdien, 5. decembrī ,Olimpiskā sporta centra telpās pirmo reizi Latvijā patiešām unikāla projekta ietvaros, kas bija veltīts Universitātes radio "NABA" sestā gada jubilejas svinībām, notika Baltijā vienīgais regeja mūzikas pamatlicēja Lee "Scratch" Perry koncerts.
FOTO: Radio "NABA" svin kopā ar Lee "Scratch" Perry

Galerijas:

Lee "Scratch" Perry ir viens no ietekmīgākajiem regeja mūziķiem un producentiem. Viņš ir dzimis 1936. gadā Jamaikā - uz salas, kas tiek uzskatīta par regeja mūzikas dzimteni. Lee "Scratch" Perry bez šaubām ir viena no harizmātiskajām personībām regeja mūzikā un viens no regeja mūzikas veterāniem, kas ir ieguldījis ļoti daudz darba Jamaikas populārās mūzikas attīstībā pasaulē. Savu pirmo albumu viņš ierakstīja 1969. gadā ar nosaukumu "The Upsetter". Jau 1973. gadā, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār savu mūzikas produkciju, Perry uzbūvēja ierakstu studiju savas mājas sētā, ko nosauca par The Black Ark, un turpināja producēt tādus ievērojamus regeja mūziķus kā Bobs Mārlijs un "The Wailers", Junior Byles, "The Heptones", The Congos un Max Romeo u.c.

Šobrīd Perry dzīvo Šveicē kopā ar sievu Mireille un diviem bērniem. Kaut arī 2006. gadā viņš nosvinēja savu septiņdesmito (70!) dzimšanas dienu viņš turpina ierakstīt mūziku un uzstāties gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā. 2003. gadā Lee "Scratch" Perry saņēma prestižo Grammy balvu par Labāko Regeja Albumu, kas saucas "Jamaican E.T.".
 
Rīgas publiku Lee "Scratch" Perry priecēja ne tikai ar savu neizsīkstošu pozitīvu enerģiju un runām par mieru, bet arī ar vistīrāko un īstāko regeja mūzikas priekšnesumu, kas atstāja lielu iespaidu uz cilvēkiem, spriežot pēc starojošajām pasākuma apmeklētāju sejām arī pēc koncerta, kas beidzās vēlā naktī (ap diviem).

Koncertu atklāja mūzikas kolektīvs "Auļi", kas ir mūsdienās reto instrumentu – dūdu un tradicionālo bungu – atskaņotāju kopa. Grupas spēlētajā mūzikā var saklausīt ietekmes no ļoti atšķirīgiem mūzikas virzieniem un stiliem: roka, metāla, ethnotrance, senās mūzikas u.c. "Auļi" spēlē galvenokārt instrumentālu mūziku. Grupas repertuāru veido oriģinālkompozīcijas, latviešu tradicionālo melodiju aranžējumi, kā arī citu Eiropas tautu melodijas un to aranžējumi.

Radio "NABA" 6 gadu jubilejā sveica arī Igaunijas un Ukrainas etno-roka pārstāvji - grupa "Svjata vatra", kas izpildīja Igauņu un Ukraiņu folkloras dziesmas un melodijas. Viņiem pievienojās arī DJ AG un DJ Raitis, kas ir MiksaMeistaru tandēms, abi veido arī raidījumu Radio "NABA", ko var dzirdēt sestdienās no pulksten 19 līdz 21.

Šāds pasākums nebūtu izdevies arī bez pazīstamā Latvijas radio dīdžeja un mūziķa Roberta Gobziņa, kas stādīja priekšā savu daudzskaitlīgu projektu "2 Anna un Resnie putni", izpildot vairākas kompozīcijas, kura starpā bija arī publikai ļoti iepatikusies dziesma "Tītari", ko zāle dziedāja kopā ar mūziķiem.

Par pasākuma izdošanos liecināja ikviena apmeklētāja pozitīvā sejas izteiksme un reakcija uz notiekošo, piepildot zāli ar labsajūtas un prieka emocijām, kas nenoliedzami ir vispozitīvākās radiostacijas Latvijā radio "NABA" (93.1 FM) pievienotā vērtībā.

Sveicam jubilejā! Un tā turpināt!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV