Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Cēsu Izstāžu namā viesosies Latgales folkloras kopa "Ceiruleits"

Linda Ķīse, 08.12.2008. 10:27

Sestdien, 13.decembrī, plkst.17.00 Cēsu Izstāžu namā koncertēs Latgales folkloras kopa no Līvāniem "Ceiruleits", kuras repertuārs Cēsu koncertpublikai veidots ar mērķi iepazīstināt klausītājus ar plašu latgaliešu dziesmu, deju un rotaļu klāstu. Muzicēšanā tiks izmantota kokle, stabule, dūdas, ermoņikas, žīga, zvanu josta, kā arī cītara, vijole, akordeons, kontrabass un dažādi sitamie instrumenti. Dalībnieki uzstāsies sava novada etnogrāfiskajos tautastērpos.

Folkloras kopa "Ceiruleits" Cēsīs viesojas koncertu cikla "Iepazīsim tradīciju!" ietvaros, kas veidots ar mērķi iepazīstināt cilvēkus ar Latvijas mūzikas kultūru dažādību. Kolektīvs uzstājies dažādos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārvalstīs, izdevis savu gadskārtu dziesmu izlases disku un piedalījies radio un televīziju ierakstos.

Folkloras kopa ir izveidota 1990.gadā Līvānos. Kopš darbības pirmsākumiem, folkloras kopas vadītāja ir Līvānu 1.vidusskolas skolotāja Anna Kārkle. "Ceiruleitī" darbojas 43 bērni un jaunieši. Par ieguldīto darbu sava novada tautas tradīciju izzināšanā, saglabāšanā un popularizēšanā folkloras kopa "Ceiruleits ir saņēmusi daudzus atzinības, pateicības un goda rakstus.

Projektu īsteno biedrība '"Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs "KasTe"", un finansiālo atbalstu tas guvis Cēsu pilsētas domes Kultūras projektu konkursā.

Ieejas maksa pieaugušajiem Ls 2, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1.
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV