Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: "Enslaved" koncertē "Melnajā Piektdienā"

Vladislavs Punculs, 15.12.2008. 09:45

Piektdien 12. decembrī, Rīgas klubā "Melnā Piektdiena" uzstājās leģendārā progressive black metal grupa "Enslaved" no Norvēģijas.
FOTO: "Enslaved" koncertē "Melnajā Piektdienā"

Galerijas:

"Enslaved" tiek uzskatīta par vienu no labākajām grupām, kas spēlē ekstrēmo metālu. 2003. gadā grupa saņēma nacionālo Grammy prēmiju par savu albumu "Below The Lights", labākā metāla mūzikas albuma nominācijā. Kopš grupas dibināšanas 1991. gadā tās sastāvs ir vairakkārt mainījies. Uz Rīgu norvēģu vikingi atbrauca šādā sastāvā: Ivar Bjørnson (ģitāra), Grutle Kjellson (vokāls un basģitāra), Herbrand Larsen (taustiņi un vokāls), Arve Isdal (ģitāra), Cato Bekkevold (bungas).
 
No Norvēģijas vikingi atveda arī savus draugus, kas iesildīja sākumā nedaudz stīvu Latvijas publiku, tie bija "Audrey Horne" (Hard Rock/Post-Grunge, Norvēģija), "Krakow" (Metal / Rock / Alternative, Norvēģija).

Visā pasaulē "Enslaved" šokēja, atstāja neaizmirstamu iespaidu uz saviem faniem un ar katru jaunu uzstāšanos centās pārspēt paši sevi. Kā viņiem tas izdevās šoreiz, varēja spriest tie, kas piektdienas vakarā apmeklēja koncertu, lai satiktu īstus vikingus viņu dabiskajā eksistences vidē. Nevar nepiekrist "Enslaved" mūzikas salīdzinājumam ar zemledus makšķerēšanu. Kāpēc? Tas nav priekš visiem, bet gan priekš tiem, kam patīk šāda veida lietas, kad uz kādu laiku var atgriezties pie savas esamības pirmatnēja stāvokļa un pazust, kaut kā, nezināma un nesaprotama citiem, skaistumā.

"Enslaved" uzstāšanās bija patiešām spēcīga - gan vokāla, gan grupas mūzikas, gan mūzikas izpildījuma ziņā. Smagie ģitāras rifi, ātrie basa ritmi, spēcīgs kliedzošs, pat rūcošs vokāls un patiesi skaļas bungu partijas ar blast-beat un double-kick tehniku pielietojumu – tas viss ir extreme matāla mūzikas stūrakmeņi, kas lieliski raksturo arī "Enslaved" spēlētu mūziku, kas pat mironim liktu kratīties ritmā.

FOTO: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV