Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz Jaungada koncertiem simfodžeza noskaņās

Inguna Upīte, 16.12.2008. 11:58

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra šīs sezonas Jaungada koncerti 28., 29. un 30. decembrī plkst. 18:00 Lielajā Ģildē turpinās orķestra simfodžeza koncertu tradīciju, kas tika aizsākta ar ļoti apmeklētiem un emocionāli pacilājošiem koncertiem Dzintaru koncertzālē.
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz Jaungada koncertiem simfodžeza noskaņās

Šī gada izskaņā LNSO priecēs klausītājus ar populārām, nu jau par hitiem kļuvušām klasiskās mūzikas tēmām. Dzirdēsim gan J.S.Baha Siciliānu un Ariozo, gan K.Debisī Mēnessgaismu, gan A.Borodina Polovciešu dejas, gan Em.Dārziņa solodziesmas, gan fragmentus no Ž.Bizē „Karmenas”, Dž.Rosīni „Vilhelma Tella”, Dž.Verdi „Traviatas”, M.Zariņa „Partitas baroka stilā”, kā arī citas visiem labi pazīstamas melodijas. Kopumā koncertā skanēs ap 15 jaunas apdares, ko veidojuši R.Pauls, K.Lācis, R.Macats, Em.Zilberts un R.Zaļupe. Orķestris muzicēs ar lieliskajiem latviešu solistiem Raimondu Paulu, Rihardu Zaļupi, Raimondu Macatu, Kārli Lāci, Andri Ērgli, Jolantu Strikaiti un Aiju Vītoliņu (Amber). Pie diriģenta pults stāsies Andris Veismanis. Koncertu vadīs Ints Teterovskis.

Neatkārtojamu šarmu šai programmai piešķirs mūziķu aizrautība un Jaunā gada tuvošanās ar priecīgo svētku sajūtu un saviļņojumu, kas ir neatņemama gada nogales sastāvdaļa. Mūzika atpūtai un no rūpju pilnām domām brīvam prātam.

Priecāsimies, ja gada gaišākos svētkus svinēsiet kopā ar LNSO, lai ar šo gaišumu un pacilātību sirdīs koncertos tiktos arī nākamajā gadā!

Fotogrāfijā: Rihards Zaļupe; autore: Santa Savisko


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV