Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Cēsu Izstāžu namā skanēs pasaules tautu Ziemassvētku dziesmas

Linda Šlēziņa, 17.12.2008. 18:15

Piektdien, 19.decembrī plkst.18.30 Cēsu Izstāžu namā uz koncertu "Mixed Christmas" klausītājus aicina saksofonists Oskars Petrauskis,  pianists Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe.

Koncerts notiek festivāla "Eiropas Ziemassvētki" ietvaros un tajā Adventam atbilstošu noskaņu radīs pasaules tautu Ziemassvētku dziesmas. Īpašs programmas akcents būs Riharda Zaļupes jaundarbs – Ziemassvētku korālis. Koncerta programmā mūziķi iekļāvuši arī klasiķu Johanna Sebastiāna Baha un Georga Frīdriha Hendeļa skaņdarbus. No latviešu tautas mūzikas kolekcijas dzirdēsim dziesmas "Kur tu skriesi, vanadziņi" apdari.

Brāļi Petrauski patlaban ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem – regulāri koncertē Latvijā un ārzemēs. 2006.gada vasarā abi mūziķi papildināja starptautisko panākumu sarakstu ar lielisku uzstāšanos Slovēnijā notikušajā Pasaules saksofonistu kongresā un grandiozām ovācijām Šlēzvigas-Holšteinas festivālā Vācijā.

Savukārt, sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe ir Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis. Līdztekus darbībai klasiskajā jomā viņš regulāri piedalās populārās, džeza un house mūzikas projektos un lieliski prot spēlēt solopartijas.

Biļešu cenas: Ls 2.00 (skolēniem, studentiem, pensionāriem- Ls 1.00).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV