Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: "Astro'n'out" sniedz akustisku koncertu Spīķeros

Vladislavs Punculs, Evita Bandere, 19.12.2008. 19:18 | komentāri (1)

Vakar, 18. decembrī, Spīķeru kvartāla vienā no mājīgajām celtnēm akustisku koncertu sniedza kolektīvs "Astro’n’out".
FOTO: "Astro'n'out" sniedz akustisku koncertu Spīķeros

Galerijas:

Tikko ieejot pa galvenajām durvīm, grupas "Astro’n’out" koncerta apmeklētājs nokļūst vietā, kur viņu gaida un par viņu rūpējas. Par to liecina gan karsta kapučīno glāze, ko apmeklētājiem piedāvāja jau garderobē, lai mazliet sasildīties, gan arī salda cukurvate, kas radīja pozitīvu pirms-koncerta noskaņojumu. Zīmīgi ir tas, ka koncerts notika tieši Spīķeros – Maskavas ielā, jo "Astro'n'out" līdere Māra – pati ir no "tās daļas Rīgas", proti, Maskavas ielas rajona.

Koncerts tika veltīts "Astro'n'out" jauna albuma "Astro’acoustic" izdošanai. Albumu visi koncerta apmeklētāji varēja koncerta norises vietā saņemt bez maksas.

"Astro’acoustic" ir 10 skaņdarbu izlase, ietverot gan "Astro’n’out" dziesmas latviešu un angļu valodā, gan arī Ulda Marhilēviča dziesmu "Lūgums", ko grupa izpildīja arī koncertā kopā ar vienu no koncerta viesiem – ģitāristu Egonu Kronbergu. Arī Arnis Račinskis tovakar piebiedrojās Astro’n’outiem, apsēžoties pie klavierēm uz divām dziesmām. Vēl vienu pārsteigumu sarūpēja Stīgu Trio (trīs meitenes divas no kurām spēlēja vijoles un viena - čellu), kas "Astro’n’out" skanējumam piedeva vēl nedaudz maiguma un jūtīguma.

Jaunais grupas albums "Astro’acoustic" neizbēgami paredzēja arī akustisku koncertu, skanējumu nodrošinot ar divām ģitārām (Juris Kalnišs un Mārtiņš Elerts), bungām (Mārtiņš Miļevskis), basģitāru (Eduards Zagainovs-Veinbrants) un vokālu (Māra H. Upmane), kas garantēja tīru skanējumu, kurā bija kaut kas no roka, kaut kas no džeza, šis tas no blūza, kopumā radot intīmu un patīkami brīvu atmosfēru zālē vienlaikus.

Par vienu no skaistākajiem gan koncerta, gan albuma gabaliem gribas minēt dziesmu "Panika", izpildītu lēnā, minimālistiskā akustiskās ģitāras pavadījumā apvienojumā ar vieglo un saulaino Māras balsi, lai gan dziesmas tēma skar ilgošanās jūtas, kas nav iedalāmas pozītīvo emociju kategorijā. Tikpat brīnišķīgi – absolūtā vieglumā un patiesumā - koncertā izskanēja dziesmas "Plastic", "Good Morning Winter" un "Apaļa pasaule".

Māras suģjestējošais vokāls, gaišā attieksme pret dzīvi, dziesmu mierīgās, lai neteiktu -  lēnās, interpretācijas, ikvienam dāvātais smaids un sirds siltums un nezūdošā pārliecība par to, ka viss būs labi, spēj spārnot, vismaz uz vienu vakaru...

Foto: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV