Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: "Putnu balle" uzstājas Ķīpsalā

Sanita Konošonoka, 22.12.2008. 10:52 | komentāri (4)

20. decembrī, īsi pirms Ziemassvētkiem, ansamblis "Putnu balle" aicināja uz lielo šovu "Es eju tālāk".
FOTO: "Putnu balle" uzstājas Ķīpsalā

Galerijas:

Sestdienas vakarā Ķīpsalas halles apkārtne bija mašīnu pilna, tāpat kā skatītājiem ierādītās vietas, par ko īpaši priecājās arī dziedātājs Valters, piebilstot, ka pēdējā laikā "Putnu balles" koncertu apmeklēšana līdzinājusies pretvalstiskam pasākumam. Un kas zin - varbūt tiešām būt tik pozitīviem un atraisītiem ir bīstami arī uz skatuves, taču viņiem tas piestāv un patīk. Turklāt grupas liriskais stils patīk ne tikai jauniešiem, bet arī vecākiem ļaudīm, nu vismaz Paulas Ķietes abām vecmāmiņām noteikti. Viena no viņām man pačukstēja, ka viņas gluži kā pavadošā grupa, dienas laikā līdzdzīvojušas vēl vienā koncertā ar Paulas piedalīšanos, turklāt vēl arvien, klausoties atsevišķas kompozīcijas, jūtas aizkustinātas līdz asarām.

Latvieši ir emocionāla tauta, un tiem, kas bija koncertā noteikti patika romantiskais sākums - ar meitenēm līgavu tērpos un puišiem, kas līdzinājās džentelmeņiem. Kādā brīdī uz skatuves kāpa arī grupas "guru" - Mārtiņš Freimanis, kurš savā laikā kopā ar bjušajiem "dzeguzēniem" izveidoja "Putnu balli" - atbilstošs nosaukums dziedātaju izcelsmei. Dziesmas mijās - liriskās ar jesrtajām - "The War Is Not Ower" - ar ko puiši startēja Eirovīzijā, sekoja "Sapņu pārdevējs" - mums tik pazīstamas melodijas. Tapat skanēja dziesmas no citu roka klasiķu repertuāra - "No rīta" - un tamlīdzīgi gabali.

Skaisti un reizē - kādam var šķist - pārāk saldi, bet tāds ir šīs grupas stils - līdzīgi kā dzerot martini - vajadzīgs ledus un vēl kaut kas, lai būtu baudāmi. Tā šajā koncertā kas līdzīgs šokolādei ar pipariem bija lietuviešu grupas "4fun" uzstāšanās, kuru Eirovīzijā dziedātajai "Love or Leave" latvieši pērn "iedeva" 10 punktus.

Kopumā par koncertu varu teikt - interesanti un patīkami just, ka šī grupa dziesmās ieliek dvēseli un ir gana daudzpusīga ar izaugsmes iespējām. Un cerams Latvijā reiz pienāks laiki, kad arī ierēdniecība un likumu tulkotāji spēs pasmaidīt kopā ar "putniem"...

Foto: Ingus Ozoliņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV