Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jaunā gada priekšvakarā "Sinfonietta Rīga" pilnā versijā pirmo reizi Latvijā atskaņos J.S.Baha "Ziemassvētku oratoriju"

Vita Stiģe, 22.12.2008. 17:17

VSIA "Latvijas Koncerti" rīkotā festivāla "Eiropas Ziemassvētki" noslēgumā Rīgas un visas Latvijas klausītājiem pirmoreiz būs iespēja dzirdēt monumentālo Johana Sebastiāna Baha "Ziemassvētku oratoriju" pilnā versijā. Divos koncertos Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā "Sinfonietta Rīga" un mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē kopā ar Rīgas Doma zēnu kori un lielisku solistu ansambli atskaņos Ziemassvētku oratoriju – otrdien, 30. decembrī pl. 19:00 1. daļu un trešdien, 31. decembrī pl. 15:00 2. daļu.
Jaunā gada priekšvakarā "Sinfonietta Rīga" pilnā versijā pirmo reizi Latvijā atskaņos J.S.Baha "Ziemassvētku oratoriju"

"Johana Sebastiāna Baha mūzikas adresāts ir jebkura humāna un just spējīga dvēsele visā plašajā pasaulē. Bahs nekanonizē ticību un tajā pašā laikā neatraida citādi domājošos. Manuprāt, vislabākais apliecinājums šai idejai ir tieši komponista Ziemassvētku oratorija," stāsta Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Koncertos kopā ar Sinfonietta Rīga uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris un kolorīts solistu ansamblis – soprāns Agņeška Tomaševska, alts Aleksandra Šermane, tenors Jusi Milliss un bass Armands Siliņš.

Festivāla Eiropas Ziemassvētki ideja ir vēlme ik gadu Adventā, Ziemassvētkos un laikā līdz Jaunajam gadam piedāvāt cilvēkiem iespēju izbaudīt patīkamas, ikdienas neapgrūtinātas sakrālas un arī zemes prieka pārpilnas sajūtas Rīgas un Latvijas koncertzālēs un dievnamos.

Atgādinām, ka jau Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī pl. 12:00, savu ceļu pie skatītājiem LTV 1. kanālā turpinās šopavasar ar SEB bankas atbalstu klajā nākušais jaunais kultūras notikums – koncertprogrammu sērija „Sinfonietta Rīga muzicē Rundāles pilī”. Koncertā kopā ar Sinfonietta Rīga un diriģentu Normundu Šnē uzstāsies izcilā soliste Inga Kalna, atskaņojot baroka mūzikas ģēniju skaistākās koncertārijas. Koncerta filmēšanas grupu vadīja un raidījumu veidoja režisors Roberts Rubīns un vadošais operators Uldis Jancis. Sīkāka informācija www.sinfoniettariga.lv un www.latvijaskoncerti.lv.

Foto: Jānis Deināts



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV