Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Cilvēki aktīvi ziedo labdarības akcijā "Ziemas vakarā, ejot pie Tevis"

"Platforma Music", 23.12.2008. 14:21 | komentāri (1)

Ziemassvētku koncertūre Latvijas baznīcās "Ziemas vakarā, ejot pie Tevis" jau ir pusē, aizvadot koncertus Talsos, Cēsīs, Turaidā un Liepājā. Mūziķi sūta sirsnīgu pateicību visiem koncertu apmeklētājiem, kuri piedalījās un vēl piedalīsies labdarības akcijā, ziedojot vērtīgas mantiņas maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm.
Cilvēki aktīvi ziedo labdarības akcijā "Ziemas vakarā, ejot pie Tevis"

Pirmo koncertu pieredze rāda, ka cilvēki visvairāk ziedo apģērbu, rotaļlietas un grāmatas. Starp ziedotajām mantām ir arī segas, cimdi, zeķes, svečturi, trauki u.c. lietas. Ziedo arī pārtikas produktus, piemēram, Talsos kāds kungs atnesa vairākas burciņas ar tomātiem želejā. Cilvēki ziedo arī saldumus, iesaiņojot tos brīnišķīgos dāvanu maisiņos.

Atgādinām, ka pirms koncertiem pie baznīcas būs mikroautobuss, kurā varēs atstāt dāvanas. Akcijas noslēgumā katras pilsētas sociālais dienests koncerta apmeklētāju un pilsētas iedzīvotāju saziedoto nogādās cilvēkiem, kuriem šīs lietas ir visvairāk nepieciešamas. Uz labdarības akciju aicina apdrošināšanas sabiedrība "Balta".

Savukārt sociālo dienestu pārstāvji atgādina, ka ziedot var ne tikai koncertu dienās, bet arī pēc Ziemassvētkiem jebkurā darbdienā, nesot mantas uz katras pilsētas sociālo dienestu.

"Aiz muguras mūsu koncertu trupai jau vairāki koncerti, un ir tāda sajūta, ka uzstādīts sirds siltuma rekords. Laikam taču īsti grūtos brīžos ļaudis saprot, cik svarīgi viņi ir viens otram. Liels prieks, ja esam bijuši tie, kas jums likuši vēl vairāk atvērties, lai ziedotu šajos Ziemassvētkos. Un tā mēs, viens otram nākot pretim, esam satikušies un no šīs tikšanās visi esam tikai ieguvēji," savos iespaidos dalās koncertu mākslinieciskais vadītājs un mūziķis Ingus Ulmanis.

Svētki ir piemērots brīdis, lai atrastu laiku un satiktos ar mūsu tuvajiem. Šogad "Jacobs Kronung" piedāvā iespēju apsveikt tuvākos Ziemassvētkos un ielūgt tos uz sirsnīgu sarunu pie kafijas tasītes. Īsi pirms katra koncerta sākuma, tie, kuri vēlēsies, varēs uzrakstīt Ziemassvētku apsveikuma atklātnīti un "Jacobs" komanda to nogādās adresātam. Visiem, kuri būs nosūtījuši atklātnītes vai to darīs, tiks piedāvāta tasīte karstas "Jacobs Kronung" kafijas.

"Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad pārdomājam gada laikā piedzīvoto un, esot kopā ar tuviniekiem, smeļamies jaunus spēkus. "Krājbanka" priecājas atbalstīt svētku brīžus, kas vairo ģimeniskas vērtības un dara gaišāku gada vistumšāko laiku," par bankas līdzdalību projektā saka AS "Latvijas Krājbanka" prezidents Mārtiņš Bondars.
 
""Balta" ir gandarīta atbalstīt šos Ziemassvētku koncertus Latvijas baznīcās, jo tie sniedz lielisku iespēju ne vien baudīt latviešu komponistu radītās Ziemassvētku dziesmas, bet arī palīdzēt līdzcilvēkiem. Lai iepriecinātu Ziemassvētkos tos cilvēkus, kuriem patlaban mūsu palīdzība vajadzīga visvairāk, "Balta" aicina koncertu apmeklētājus ņemt līdzi ziedojumu, kas būtu noderīgs maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm. Mēs ticam, ka kopīgiem spēkiem līdzcilvēkos varam atgriezt sirdsmieru un dzīvesprieku," teica apdrošināšanas sabiedrības "Balta" valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja.

Turpmāko koncertu norises laiki un vietas:
 
23. decembrī,  Gulbenes luterāņu baznīcā;
25. decembrī, plkst. 14:00, Jelgavas Sv. Annas baznīcā;
26. decembrī, plkst. 15:00, Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā baznīcā Torņakalnā (koncerts izpārdots!);
26. decembrī, plkst. 18:00, Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā baznīcā Torņakalnā (papildkoncerts!);
27. decembrī, plkst. 14:00, Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā.
 
Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka cilvēku atsaucība ir liela. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, lūgums biļetes iegādāties jau laicīgi, izmantojot www.bezrindas.lv pakalpojumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV