Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pūtēju orķestris "Rīga" ielūdz uz Zvaigznes dienas koncertu

Daina Švābe, 29.12.2008. 16:42

2009. gada 6. janvārī plkst. 20:00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uz Zvaigznes dienas koncertu ielūdz Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" un diriģents Raitis Ašmanis.

Koncertā skanēs romantiskas melodijas no pasaules klasiķu G. F. Hendeļa, J. S. Baha, T. Albinioni, G. Doniceti, P. Maskaņji, Dž. Pučīni daiļrades, kā arī 20. gadsimta populārās mūzikas aranžējumi, solists Viesturs Jansons (tenors).

Diriģents Raitis Ašmanis stāsta: "Izvēloties Zvaigznes dienas koncerta repertuāru, akcentu liku uz vokāla solo – Viesturs Jansons ir viens no izcilākajiem Latvijas tenoriem, ar kuru allaž labprāt sadarbojos. Programmā apkopotas skaistākās melodijas no klasikas līdz pat mūsdienu populārajai mūzikai."

Koncertu atklās Kelvina Kastera aranžētā Georga Frīdriha Hendeļa svīta Mūzika uz ūdens. Solista Viestura Jansona izpildījumā izskanēs divas slavenākās mīlestībai veltītās operu ārijas – Una Furtiva Lagrima no Gaetāno Doniceti operas Mīlas dzēriens un Nessun Dorma no Džakomo Pučīni Turandotas. Viesturs Jansons kopā ar orķestri "Rīga" atskaņos arī 20. gadsimta nogales pasaules populārās mūzikas hītu Time To Say Goodbye Raita Ašmaņa aranžējumā.

Zvaigznes dienas koncertā orķestra "Rīga" sniegumā skanēs pasaules klasika – Georga Frīdriha Hendeļa Largo, Tomazo Albinioni Adagio un Johana Sebastiāna Baha Āriju no svītas D dur. Koncertu noslēgs Deivida Veisa kompozīcija What A Wonderful World.

Zvaigznes dienas koncertā ieeja brīva.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV