Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

FOTO: Irina Boguševskaja koncertē Kongresu namā

Vladislavs Punculs, 09.01.2009. 15:21

7. janvārī Rīgas Kongresu namā notika dziedātājas un mūzikas autores Irinas Boguševskajas koncerts, kurā tika atskaņota viņas jaunā programma un prezentēts jaunais albums "Zīds" ("Шелк").
FOTO: Irina Boguševskaja koncertē Kongresu namā

Galerijas:

Jāatzīst, ka jaunā programma ļoti atšķiras no mūziķes līdzšinējās daiļrades, kaut arī līdz šim brīdim ir grūti definēt Boguševsjakas muzikāli stilistisko piederību. Mūzikā viņa graciozā smalkumā plūst pa neskaitāmiem žanriem - bosanova, tango, džezs, fanks, blūzs, roks, folk un arī populārā mūzika.

Koncertā skanēja arī balādes, piemēram, koncerta pirmajā daļā Irina izpildīja balādi, kas saucas "Баллада плюща", kas ļāva publikai pilnā mērā izbaudīt viņas brīnišķīgas balss skaistumu, kura, laikam ejot, nezaudē savu svaigumu un spēku. Pirmās dziesmas tika izpildītas tikai klavieru pavadībā. Vēlāk Irinai un Svetlanai Močalinai (klavieres un sintezators) pievienojas arī pārējie mūziķi: klarnetists Sergejs Šitovs, ģitārists Nikolajs Sarabjanovs un bundzinieks Antons Daškins un basģitārists Aleksejs Rilavskis.

Katrā no izpildītajām dziesmām skatītāji varēja sajust tās noskaņojumu un sadzirdēt mūziķu profesionalitāti katrā notī. Pēc neilga skaņdarba, ko Boguševskaja pieteica kā "antraktu", viņa atgriezās uz skatuves pavisam citā noskaņojumā, nomainot arī baltu skatuves tērpu uz sarkanu. Otrā koncerta daļa bija dinamiskāka, ar ātrākiem ritmiem un priecīgi-gaišākiem aranžējumiem.

Koncerta finālā mūziķi izpildīja maršu "Парад", kas pēc Irinas stāstījuma ir brazīliešu autora sarakstīta dziesma, kurai viņa "iztulkoja" vārdus krievu valodā, un jautru bosanovu "Детство", kuras laikā mūziķi pirms atstāja skatuvi pa vienam izpildīja solo partiju uz sava instrumenta.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV