Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sākas pieteikšanās konkursam "Spostiskākā klase. Eurobasket 2009"

Anitra Eiklone, 14.01.2009. 17:42

Jau trešo gadu a/s Swedbank sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību un Latvijas Olimpisko komiteju aicina Latvijas skolēnus pieteikties konkursam "Sportiskākā klase" sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas klašu grupās.

Lai pieteiktos konkursam, skolēniem interneta mājas lapā www.basket.lv jāizdrukā pieteikuma anketa un līdz 31.janvārim tā jānosūta konkursa organizētājiem.

Šī gada konkurss veltīts Eiropas sieviešu basketbola čempionātam, kas no 7. jūnija līdz 20. jūnijam notiks Latvijā.

Arī šogad konkursa rīkotāju galvenais mērķis ir veicināt jauniešu nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm un palielināt sporta nodarbību apmeklējumu skolā.

Konkurss notiks no 2009. gada 1.februāra līdz 30. aprīlim. Tajā tiks vērtēti nevis labāko skolēnu sportiskie rezultāti un atzīmes, bet gan sporta nodarbību apmeklējums un klases kolektīva kopīgā piedalīšanās sporta pasākumos – pilsētas skolu sporta sacensībās, krosos, pārgājienos. Īpaši tiks novērtētas skolēnu radošās idejas un realizētās aktivitātes olimpisko ideju popularizēšanā skolā un pilsētā. Šogad skolēniem būs jāizpilda arī īpašie konkursa rīkotāju uzdevumi, kas katru mēnesi tiks publicēta konkursam speciāli izveidotajā mājas lapā.

Konkursa laikā klases kolektīva izvirzītajam pārstāvim līdz mēneša 10. datumam jānosūta uz Latvijas Basketbola savienību rakstisks ziņojums par iepriekšējā mēneša rezultātiem – atskaite ar sporta skolotāja parakstu par stundu apmeklējumu, informācija par klases sportiski - radošajām aktivitātēm un jāizpilda konkursa rīkotāju uzdots uzdevums.
 
Iesūtīto informāciju vērtēs cienījama žūrija - Anitra Eiklone – LBS Swedbank Jaunatnes basketbola līgas direktore - žūrijas komisijas priekšsēdētāja; Māris Avotiņš - A/S Swedbank vadītājs Latvijā; Edgars Jaunups – Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs; Aldons Vrubļevskis – Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents; Edgars Šneps – Latvijas Basketbola savienības sporta direktors un Valts Miltovičs – 2009. gada Eiropas sieviešu čempionāta sporta direktors.

Izvērtējot klašu iesūtīto informāciju, tiks noteikta "Sportiskākā klase" 1.-4., 5.-8. un 9.-12. klašu grupās. Katras grupas uzvarētāji īpašo viesu statusā tiks ielūgti uz Eiropas Basketbola čempionāta spēlēm, kur tiksies ar ar čempionāta komandām. Aktīvākas un radošākās klases saņems  pārsteiguma balvas.

Plašāka informācija un konkursa nolikums atrodami www.basket.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV