Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbis spraigā cīņā piekāpjas Andrejevam

LETA, 22.01.2009. 16:51

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē ceturtdien ar rezultātu 4-6, 4-6, 7-5, 6-3, 4-6 trīs stundu un 52 minūšu ilgā cīņā zaudēja krievam Igoram Andrejevam, kurš turnīrā izlikts ar 18.numuru.

Spēli ar servi sāka Gulbis, un jau pirmajā geimā uzvara latvietim nāca saspringtā cīņā. Trešajā geimā Andrejevam bija pirmā iespēja lauzt pretinieka servi, tomēr tā palika neizmantota, taču piektajā geimā, kad rezultāts bija 2-2, Andrejevs tomēr lauza Gulbja servi, pārņemot vadību setā, kas tika noturēta līdz tā beigām.

Otrā seta trešajā geimā Gulbis, pateicoties pieļautajai dubultkļūdai, zaudēja savu servi. Turpinājumā Latvijas tenisists pieļāva vairāk kļūdu nekā viņa pretinieks, kas neļāva Gulbim tikt kaut pie vienas iespējas lauzt Andrejeva servi. Arī otrajā setā latvietis zaudēja gluži tāpat kā pirmajā - 4-6.

Trešajā setā starp abiem tenisistiem turpinājās spraiga cīņa. Desmitajā geimā, kad rezultāts bija 5-4 Gulbja labā, latvietim radās iespēja lauzt Andrejeva servi, kas šajā gadījumā atnestu uzvaru setā. Tomēr Gulbis šo iespēju neizmantoja, un rezultāts kļuva neizšķirts 5-5. Brīdi vēlāk, 12.geimā, Latvijas tenisistam beidzot izdevās lauzt pretinieka servi, kas trešajā setā Gulbim nodrošināja uzvaru ar rezultātu 7-5.

Ceturtajā setā Gulbis bija pārņēmis mača iniciatīvu un dažās epizodēs spēlēja daudz pārliecinošāk par Andrejevu. Abi tenisisti savam pretiniekam deva iespējas uzvarēt pie savas serves, bet pirmais šo iespēju izmantoja Gulbis, kurš izvirzījās vadībā ar 4-1. Seta turpinājumā Andrejevs mēģināja atspēlēties, taču tas viņam neizdevās, un latvietis uzvarēja setu ar 6-3.

Arī izšķirošo, piekto setu pārliecinošāk sāka Gulbis, kurš spēja izvirzīties vadībā ar 3-1. Tomēr Andrejevs pakāpeniski sakārtoja savu spēli un astotajā geimā lauza Gulbja servi, panākot neizšķirtu rezultātu 4-4. Brīdi vēlāk vadību pie savas serves pārņēma Andrejevs, bet latvietis savu servi nespēja nosargāt. Desmitajā geimā Gulbis bija vadībā ar 40:0, taču pieļāva vairākas kļūdas, kas maksāja uzvaru gan setā, gan visā mačā.

Šī bija trešā reize Gulbja karjerā, kad viņš aizvadīja piecu setu cīņu. Pirmajā reizē Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmās kārtas spēlē starp Latviju un Maķedoniju Gulbis ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6, 6-1, 2-6 piekāpās maķedonietim Lazaram Magdinčevam, bet otrajā reizē Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas spēlē starp Latviju un Itāliju Gulbis ar rezultātu 3-6, 5-7, 6-3, 7-6 (7:3), 6-3 uzvarēja Andreasu Sepi.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 45 reitinga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-3 uzvarēja spāni Alvertu Montanjesu, savukārt Andrejevs dramatiskā piecu setu cīņā ar rezultātu 5-7, 3-6, 6-4, 6-3, 6-4 pieveica Peteru Polanski no Kanādas.

ATP pasaules rangā šobrīd Andrejevs ieņem 19.vietu, bet Gulbis atrodas 52.pozīcijā.

Savā starpā sportisti vēl ne reizi nebija spēlējuši.

Andrejevs trešajā kārtā tiksies ar amerikāni Džeimsu Bleiku, kurš otrās kārtas spēlē ceturtdien ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-3 pieveica francūzi Sebastjanu de Šonaku.

Šī bija otrā reize, kad Gulbis startēja Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pamatsacensībās. Pagājušajā gadā latvietis pirmās kārtas mačā ar rezultātu 0-6, 4-6, 6-7 (2:7) piekāpās 2005.gada turnīra čempionam Krievijas pārstāvim Maratam Safinam.

Šogad no turnīra izstājās divas Latvijas tenisistes - Anastasija Sevastova, kura kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 3-6, 4-6 piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Jeļenai Baltačai, ka arī Līga Dekmeijere, kas pārī ar Aleksandru Vozņaku no Kanādas dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā ar 6-3, 2-6, 1-6 zaudēja krievietei Marijai Kiriļenko un Flaviai Penetai no Itālijas, kuras turnīrā izliktas ar septīto numuru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV