Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Jaunie kamaniņu braucēji Siguldā cīnās par Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes medaļām

LOK nodibinājums „Olimpisko sacensību aģentūra”, 30.01.2009. 10:25

No 30.janvāra līdz 1.februārim Siguldas kamaniņu trasē notiks Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensības kamaniņu sportā.

33 Latvijas talantīgākie kamaniņu braucēji vecumā līdz 16 gadiem trīs dienas sacentīsies par jaunatnes olimpiādes medaļām.

Sacensību galvenā tiesnese, 1980.gada ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Ingrīda Amantova pastāstīja, ka sacensību dalībnieki ir spēcīgākie Latvijas sportisti. „Sacensību organizatori un trase ir gatava uzņemt sportistus, kuriem tik jātraucas uz priekšu savu mērķu saniegšanai”piebilda Ingrīda Amantova.

30.janvārī, pulksten 14.00 notiks kvalifikācijas braucieni.
31.janvārī, pulksten 10:00 notiks 1.un 2.brauciens.
1.februārī, pulksten 9:30 notiks 3. un 4.brauciens.
1.februārī, pulksten 11:30 notiks apbalvošana.  

Jau informējām, ka skolu grupas sacensības pārējos sešos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sporta veidos notiks kā ierasts Ērgļos - 6. un 7.februārī. Līdz 4.februārim sporta skolotājs var pieteikt vispārizglītojošo skolu audzēkņus vai komandas aizpildot pieteikšanās anketu, kas atrodama interneta mājas lapā www.latvijasolimpiade.lv

Šogad sacensība notiks septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un Latvijas Olimpiskās komitejas diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture
1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – 1994.gadā, arī ziemas sporta veidos. Tās notika balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, olimpiskās lāpas aizdegšanu un olimpiskā karoga pacelšanu.
2002.gadā Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes olimpiādi ar vairāk nekā 10 000 lielu dalībnieku skaitu no visas Latvijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV