Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas čempionātā frisbijā jauni rezultāti

Arta Platace, 03.02.2009. 10:08

Nedēļas nogalē, 1.februārī, Ogres 1.vidusskolas sporta zālē notika kārtējās spēles Latvijas čempionātā frisbijā.
Latvijas čempionātā frisbijā jauni rezultāti

Svētdien spēkiem mērojās četras sieviešu komandas (Moments, Salaspils FK, Ventspils, SSE Rīga) un četras vīriešu komandas (Outlawz, Flying Worms, Wild Things, SSE Rīga).

Vissaistošākā spēle Ogrē norisinājās starp mājiniekiem Outlawz un Flying Worms no Ventspils. Lai gan lielāko daļu spēles laika Outlawz atradās iedzinēju lomā un punkta tiesu priekšā pretiniekiem, spēle noritēja punkts punktā. Tuvojoties spēles beigām, ventspilniekiem, neraugoties uz spēli bez maiņām, izdevās panākt neizšķirtu 12:12. Izspēlējot izšķirošo punktu, veiksmīgāki bija pieredzes bagātie Flying Worms, kuri arī uzvarēja ar rezultātu 13:12. Līdz ar iegūto uzvaru ventspilnieki open (vīriešu) divīzijā ir vieni no līderiem, kas ar sešām uzvarām ieguvuši 14 čempionāta ieskaites punktus.
Nozīmīga spēle svētdien tika aizvadīta arī starp sieviešu divīzijas līderēm – komandām Moments un Salaspils FK. Lai gan spēles sākumā vadībā izvirzījās mājinieces, pateicoties veiksmīgai spēlei aizsardzībā, Salaspils FK komanda līdz pat spēles beigām spēja noturēt pārsvaru, izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:10. Uzvarot arī otrajā spēlē komandu Ventspils (13:7), Salaspils FK nodrošinājusi sev līderpozīciju Latvijas čempionāta sieviešu divīzijā.

Nākamās apļa spēles Latvijas čempionāta frisbijā norisināsies 28.februārī Brenguļu sporta zālē, Valmieras rajonā, kur pārējās komandas uzņems mājinieki, ViA Valmiera Frisbija klubs.

Frisbijs (Ultimate Frisbee) radies Amerikā 20.gadsimta 60tajos gados. Latvijā to spēlē kopš 1997.gada. Savukārt, 2000.gadā tika nodibināta Latvijas Frisbija federācija.

Frisbijs ir komandu sporta veids ar lidojošo disku (šķīvīti). To spēlē gan telpās, gan ārā. Iekštelpās vienā komandā uz laukuma ir pieci spēlētāji.

Spēļu rezultāti
Sieviešu divīzijā:
Moments:Salaspils FK (10:13)
Ventspils:SSE Rīga (13:3)
Moments:SSE Rīga (13:1)
Salaspils FK:Ventspils (13:7)

OPEN (vīriešu divīzijā):
Outlawz:Wild Things (10:13)
Flying Worms:SSE Rīga (13:3)
Outlawz:Flying Worms (12:13)
Wild Thing:SSE Rīga (13:3)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV