Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Rīt noslēdzas pieteikšanās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei

LOK nodibinājums „Olimpisko sacensību aģentūra”, 03.02.2009. 18:27

4.februārī plkst. 15.00 noslēdzas pieteikšanās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei. Sporta skolotājs var pieteikt vispārizglītojošo skolu audzēkņus vai komandas aizpildot pieteikšanās anketu, kas atrodama interneta mājas lapā www.latvijasolimpiade.lv.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Ērgļu novada domi un Izglītības un zinātnes ministriju.

Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis apliecināja, ka Ērgļi ir gatavi uzņemt sacensību dalībniekus ar uzmundrinošu novēlējumu - Sports glābs pasauli. Gatavību gaidāmajām 6. un 7.februāra sacensībām apliecināja arī Ērgļu vidusskolas, kultūras nama, arodvidusskolas, Lido kalna un Briežkalna pārstāvji.

Latvijas Jaunatnes olimpiādē jauniešiem ir iespēja izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus.

Siguldā 1.februārī noslēdzās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes pirmās sacensības - kamaniņu sportā. Startējot -20 grādu pēc Celsija aukstumā, Latvijas jaunie kamaniņu braucēji sasniedza teicamus rezultātus.

A grupā jauniešiem zelta medaļu izcīnīja Kristens Rozītis, sudraba godalga nonāca Artūra Dārznieka īpašumā, bet bronzu ieguva Dāvis Bernāts.

A grupā meitenēm par uzvarētāju kļuva Ieva Gudramoviča, kura aiz sevis atstāja Ullu Zirni.

Pārējām šīs grupas dalībniecēm sacensības beidzās ar kritieniem.

B grupā jaunieši veica tikai trīs braucienus, jo aukstā laikā dēļ sacensību organizatori atcēla ceturto braucienu.

Šajā grupā par uzvarētāju kļuva Kristens Putins, bet sudraba medaļu izcīnīja Ralfs Bērziņš. Savukārt bronzas godalgu ieguva Kristaps Krauze.

B grupā meitenēm nepārspēta palika Alise Mitkus, aiz sevis atstājot Lauru Virsnieci (sudrabs) un Gunitu Griķi, kura izcīnīja bronzas medaļu.

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde notiek no 2009.gada 30.janvāra līdz 7.februārim Ērgļos un Siguldā. No 30.janvāra līdz 1.februārim Siguldā sacensības notika kamaniņu sportā, savukārt no 6. līdz 7.februārim Ērgļos sacensības notiks sešos sporta veidos – biatlonā, slēpošanā, kalnu slēpošana, snovbordā, slidošanā un hokejā.

Katrs olimpiādes dalībnieks saņems piemiņas suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes simboliku. Sacensību uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā balvās saņems olimpiādes medaļas un LOK diplomus. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet 1994.gadā - ziemas sporta veidos. Kopš 2002. gada Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādi, kas notiek reizi divos gados, kad labākie Latvijas jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandās, bet Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiāde notiek katru gadu, kur dalībnieki ir vispārizglītojošo mācību audzēkņi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV