Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbis 12.turnīru pēc kārtas nespēj pārvarēt otro kārtu

LETA, 13.02.2009. 17:03

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sanhosē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā ceturtdien ar 3-6, 6-7 (3:7) zaudēja ar pirmo numuru izliktajam amerikānim Endijam Rodikam.

Latvijas labākais tenisists pēdējos deviņos turnīros vienmēr ir piedzīvojis zaudējumu tieši otrajā kārtā, bet trešajā kārtā viņš nav iekļuvis jau pēdējos 12 aizvadītajos turnīros.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, tomēr jau ceturtajā geimā Rodiks ieguva trīs breikbumbas, no kurām pēdējo arī izmantoja un panāca 3-1 savā labā. Turpinājumā amerikānis spēlēja arvien pārliecinošāk gan pie savas, gan pretinieka serves. Vienu breikbumbu viņš ieguva arī sestajā geimā, kuru gan neizdevās izmantot. Devītajā geimā, kad Rodiks servēja, lai noslēgtu setu, pēc vairākām neveiksmīgām amerikāņa darbībām breikbumbu ieguva arī Gulbis, tomēr Rodika sekmīgā serve ļāva viņam izkļūt no šīs situācijas un uzvarēt pirmajā setā ar 6-3.

Otrajā setā tenisisti turpināja ļoti lielu uzsvaru likt uz veiksmīgām servēm, kas viņas bieži izglāba brīžos, kad sportisti bija nokļuvuši bīstamās situācijās. Piemēram, otrā seta pirmo trīs savu servju geimu laikā Gulbis bija izpildījis piecas netveramās serves, bet Rodiks trīs. Astotajā geimā Gulbis ieguva trīs breikbumbas. Pirmās no tām amerikānis viegli atspēlēja, bet trešo pēc ilgstošas izspēles latvietis raidīja tīklā. Turpinājumā Gulbis spēlēja arvien pārliecinošāk, tomēr iegūt nevienu punktu pie amerikāņa serves viņš tā arī nespēja un setam bija jāturpinās taibreikā. Papildgeima pašā sākumā Rodiks ieguva vadību (2:0, 3:1, 4:2), kuru neatdeva līdz pat seta un mača beigām.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 20 ATP ranga punktus.

Rodiks, kas šajā turnīrā ir uzvarējis 2004., 2005. un 2008.gadā, pirmajā kārtā ar 6-0, 7-6(7:3) pieveica zviedru Mīkaelu Rīderstetu, savukārt Gulbis ar 7-6 (7:4), 6-4 pieveica brazīlieti Rikardu Melu.

Turnīra ceturtdaļfinālā Rodiks tiksies ar vācieti Tomiju Hāsu.

Gulbis un Rodiks savā starpā līdz šim bija aizvadījuši vienu spēli - 2008.gada ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā latvietis zaudēja četros setos ar 6-3, 5-7, 2-6, 5-7.

Gulbis Sanhosē startēja arī dubultspēļu turnīrā, kur pārī ar krievu Igoru Kuņicinu jau pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudēja austrālietim Stefenam Hasam un Rosam Hačinsam no Lielbritānijas, kas turnīrā izlikti ar ceturto numuru.

Dubultspēļu turnīros Gulbis nebija spēlējis kopš pagājušā gada aprīļa, kad kopā ar Raineru Šutleru kļuva par Hjūstonas ATP sacensību uzvarētāju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV