Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Pirmajā Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes dienā startē kalnu slēpotāji un daiļslidotāja

Mārtiņš Brižs, 17.02.2009. 10:06

16.februārī norisinājās pirmā Eiropas Jauntanes ziemas olimpiādes diena. No Latvijas komandas kā pirmās startēja kalnu slēpotājas. Sacensības slalomā piedalījās visas četras Latvijas kalnu slēpošanas pārstāves – Rūta Irbe Tropa, Madara Meldere, Ketija Kleinšmite, Anna Bondare.

Kopumā startēja 97 dalībnieces un veica divus braucienus. Abu braucienu kopsummā pirmajā vietā ierindojās Emelie Wikstroem(SWE), otrā Frida Svedberg(SWE) un trešā Michaela Wenig(GER).

Latvijas pārstāve Madara Meldere ierindojās 39.vietā, Ketija Kleinšmite 42.vietā, Anna Bondare 52.vietā un Rūta Irbe Tropa 57.vietā.

No treneres Janas Zveinieces noskaidrojām, ka meitenes ir nostartējušas atbilsotoši savām spējām, un viņa ar rezultātu ir apmierināta. Trase ir bijusi diezgan grūta, pateicoties biezajam sniegam, kas pēdējo dienu laikā ir burtiski aizputinājis Polijas kalnieni.

Tychy ledus hallē norisinājās daiļslidošnas īsā programma. Kopumā sacensībās piedalījās 29 dalībnieces un pirmo vietu ieguva Miriam Ziegler (AUT) otrajā vietā Joshi Helgesson (SWE) un trešājā vietā Anastasiya Lystopad (UKR).

Latvijas daiļslidotāja Anna Rage ierindojās 19. vietā.

Organizatoru oficiālā mājas lapa -
http://www.slask-beskidy.pl/

Zināšanai:
Eiropas Jaunatnes Olimpiāde vēsture
1987.gadā par godu Nīderlandes Olimpiskās komitejas 75.gadu jubilejai tika sarīkotas Starptautiskās jaunatnes Olimpiskās dienas, kurās piedalījās 800 jaunie sportisti (12 – 17 gadi) no sešām Eiropas valstīm. Jaunatnes pasākuma pamatmērķis un devīze bija „Godīga spēle”. Savukārt sporta sacensību programma bija papildināta ar kultūras pasākumiem un Olimpisko spēļu tradīcijām.

Nīderlandiešu ierosme guva starptautisku olimpiskās kustības atzinību.

Sākot ar 1991.gadu, katru otro gadu notiek Eiropas Jaunatnes olimpiāde vasaras sporta veidos, bet ar 1993.gadu notiek Eiropas jaunatnes olimpiāde ziemas sporta veidos. Gan sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā sacensības līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Tajās piedalās 48 Eiropas valstu jaunie olimpieši.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV