Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēgusies Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes otrā diena

Mārtiņš Brižs, 17.02.2009. 22:40 | komentāri (1)

Devītajā Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē, kas šonedēļ notiek Polijas reģionā Šlonsk-Beskidi noslēgusies otrā sacensību diena.

Sacensības norisinājās kalnu slēpošanā, biatlonā, distanču slēpošanā un snovbordkrosā. Snovbordkrosā notika kvalifikācijas braucieni.

Sacensību diena sākas ar kalnu slēpošanu, kur puiši sacentās slalomā. Uz starta stājās 86 dalībnieki. Abu braucienu kopsumā labākais no Latvijas braucējiem ir Blūms Kristaps, kurš ierindojās 30 vietā.

Kopvērtējumā pārliecinoši pirmajā vietā ierindojās Justin Murisier (SUI)    (1:46:67) otro vietu ieņēma Carl Johan Oester (SWE)(1:46:85)(+1.01) un trešais Dominik Homsek (GER)(1:47:55)(+4.95)

Šīsdienas labākais rezultāts Latvijas kalnu slēpotājiem ir Kristapam Blūmam (2:01:87) (+85.5), kurš ierindojās 30.vietā savukārt Roberts Briška izstājās pirmajā braucienā, bet Kārlis Švalbe otrajā.

Nākošā disciplīna biatlons. 7,5km distancē 91 dalībnieka konkurencē labākais no Latvijas puišiem Mārcis Paeglītis ierindojās 35.vietā, savukārt no 70 meitenēm 6km distancē 31.vietā ir Bendika Baiba.

Labāko rezultātu biatlonā puišiem 7,5km distancē uzrādīja Mikko Repo (FIN), otrais Steffen Bratscher (GER) un trešais Ilia Popov (RUS).

Mārcis Paeglītis 35., Krišjānis Meirāns 53., Matīss Spaile 69., Mārtiņš Indriksons 81.

6km distancē meitenēm labāko rezultātu uzrādīja Christina Maierhofer (GER), otrā Irene Cadurish (SUI) un trešā Birgit Riesle (GER)

Baiba Bendika 31.vietā, Anastasija Sardiko 54. un Inga Paškovska 56.

Uzreiz pēc biatlona tika dots starts distanču slēpotājiem 7,5km klasiskajā stilā. Labākais latvijas braucējēs puišiem 76 daībnieku konkurencē Rinalds Kostjukovs ar 43.vietu, savukārt meitenēm 5km klasiskajā stilā 66 dalībnieču konkurencē Anete Brice ar 42.vietu.

Biatlona 7,5km klasaiskajā stilā puišiem pirmais Skar Sindre Bjornestad (NOR), otrais Tonseth Didrik (NOR), trešais Perttu Hywarinen (FIN).

Rinalds Kostjukovs 43., Nauris Biķernieks 58., Roberts Slotiņš 63. un Ronalds Vovers 74.

Biatlona 5km distancē klasiskajā stilā meitnēm pirmajā vietā Marjaana Pitkanen (FIN), otrajā vietā Lucia Anger (GER) un trešā Ragnhild Haga (NOR)

Anete Brice 42. un Viktorija Savļaka 50.

Sarunā ar Latvijas biatlona un distanču slēpošanas sportistiem noskaidroju, ka distance bija ļoti grūta, jo lielākoties bija kāpums un vietām pat samērā straujš, kā arī lēzeni kritumi kuru laikā nebija iespējas atjaunot spēkus. Dalībnieki tomēr nezaudē cerības uz nākamajiem startiem, kur varētu uzlabot rezultātus.

Jau informējām ka no 15.-20.februārim Polijas apgablā Šlonsk Beskidi norisnās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde. Olimpiādē piedalās 1100 jauniešu no 45 valstīm.

Latvijas komandas sastāvā iekļauti 28 sportisti vecuma grupā no 15 – 17 gadiem, kas mūsu valsti pārstāv 5 sporta veidos no 9 sacensību programmā paredzētajiem.

Latvijas sportisti sacenšas – daiļslidošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kalnu slēpošanā un snovbordā, nestartē kerlingā, hokejā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Šīsdienas noslēguma rezultāti ir no snovborda. Kvalifikācijas braucienos Oskars Vīksne 56 dalībnieku konkurencē ierindojas 16.vietā. Signe Valdusa 51 dalībnieču konkurencē izcīna 18.vietu.

Lai arī tie ir kvalifikācijas rezultāti tomēr šīs dienas labākais rezultāts ir Oskaram Vīksnem, kurš pēc diviem braucieniem ierindojās 16. vietā. Jāpiebilst ka snovbordkross, kur finālā startē pa 4 braucējiem, vienmēr ir pārsteigumu pilns un dalībniekiem jāpierāda ne tikai savas braukšanas prasmes, bet arī taktikas iemaņas.

Kvalifikācijā puišiem 16.vieta Oskars Vīksne, 20. Mihaels Turauskis un 33.Ansis Blumbergs. Finālos kvalificējas 32 dalībnieki līdz ar to Ansis Blubergs diemžēl tālākajās cīņās nepiedalās.

Kvalifikācijā meitenēm 18. vietu izcīna Signe Valdusa. Meiteņu grupā finālam kvalificējās 16 līdz ar to Signe Vadusa tālākās cīņās nepiedalās. Neskatoties uz to apsveicam Signi ar rezultātu, kas šajā grupā pierāda Signes labo sagatavotību.

LATVIJAS KOMANDA:

Delegācijas vadītājs  - Juris Titovs
Kalnu slēpošana
Treneri - Jānis Korde, Jana Zvejniece,
Sportisti – Rūta Irbe Tropa (Rīga), Ketija Kleinšmite (Rīga), Anna Bondare (Rīga), Madara Meldere (Sigulda), Kārlis Švalbe (Rīga), Roberts Briška (Sigulda), Kristaps Zvejnieks (Rīga), Kristaps Blūms (Rīga)
Daiļslidošana
Trenere – Marika Nugumanova,
Sportiste – Anna Rage (Rīga)
Biatlons
Treneri – Juris Stīpnieks, Aija Praulīte
Sportisti – Anastasija Sardiko (Daugavpils), Krista Krūmiņa (Cēsis), Baiba Bendika (Cēsis), Inga Paškovska (Cēsis), Mārtiņš Indriksons (Ērgļi), Matīss Spaile (Ērgļi), Krišjānis Meirāns (Alūksne), Mārcis Paeglītis (Cēsis)
Slēpošana
Treneri – Anžela Brice, Dainis Vuškāns    
Sportisti – Anete Brice (Rīga), Viktorija Savļaka (Gulbene), Nauris Biķernieks (Ērgļi), Rinalds Kostjukovs (Madona), Roberts Slotiņš (Cēsis), Ronalds Vovers (Gulbene)
Snovbords
Treneri – Anda Sproģe, Krists Kokars
Sportisti – Signe Valdusa (Sigulda), Andris Ablaževičs (Cēsis), Mihaels Turauskis (Sigulda), Oskars Vīksne (Rīga), Ansis Blumbergs (Sigulda)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV