Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Rinalds Kostjukovs izcīna bronzu

Mārtiņš Brižs, 19.02.2009. 16:43

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē sīvā konkurencē Rinalds Kostjukovs distanču slēpošanā, sprintā, izcīna Latvijai bornazas medaļu.

Finālam kvalificējās visi četri puiši – Rinalds Kostjukovs, kurš kavalifikācijā uzrādīja 9.rezultātu, Roberts Slotiņš, Ronalds Vovers un  Nauris Biķernieks. Cetrudaļfinālā otrajā sešiniekā startēja trīs no puišiem Slotiņš, Vovers un Biķernieks. Diemžēl pusfinālam viņi nekvalificējās. Rinalds Kostjukovs pusfinālā startēja 4. sešiniekā, kā vienīgais Latvijas pārstāvis, kas nav viegls uzdevums. Jau pašā sākumā viņš izrāvās otrais un kā otrais arī finišēja. Pusfinālā Rinalds startēja otrajā sešiniekā un joprojām stabili turējās otrais, kas pierādīja viņa mērķtiecību un vēlēšanos iegūt godalgotu vietu. Fināla sešiniekā Rinalds startā turējās 3.-5. vietā taču pirmajā kāpumā viņš parādīja lielisku sagatavotību un ierindojās otrajā vietā. Tālāk trasē viņš nedaudz atpalika un garām paldaida Norvēģijas braucēju Skar Sindre Bjornestad, taču līdz pat finišam stabili turējās trešājā vietā. Finiša taisnē cīņa norisinājās īpaši dramatiski, taču Rinaldam Kostjukovam izdevās pierādīt, ka Latvijas sportisti spēj iegūt godalgotas vietas un finišēja kā trešais aiz sevis atstājot Austrijas, Vācijas, Norvēģijas un citu valstu vadošos valstu slēpotājus.

Distanču slēpošana sprints uzvarētāji:
1. Gleb Retvik (RUS)
2. Skar Sindre Bjornestad (NOR)
3. Kostjukovs Rinalds (LAT)

Īsā intervijā Rinalds pastāstīja, ka ļoti priecājas par iegūto trešo vietu un īsti pat nespējot to aptvert. Līdz ar Rinaldu priecājās visi līdzi atbraukušie fani un visa Latvijas komanda kopumā. Šī Latvijas komandai ir pirmā medaļa Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

Jau informējām ka no 14.-21.februārim Polijas apgablā Šlonsk Beskidi norisnās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde. Olimpiādē piedalās 1100 jauniešu no 45 valstīm.

Latvijas komandas sastāvā iekļauti 28 sportisti vecuma grupā no 15 – 17 gadiem, kas mūsu valsti pārstāv 5 sporta veidos no 9 sacensību programmā paredzētajiem.

Latvijas sportisti sacenšas – daiļslidošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kalnu slēpošanā un snovbordā, nestartē kerlingā, hokejā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

LATVIJAS KOMANDA:
Delegācijas vadītājs  - Juris Titovs
Kalnu slēpošana
Treneri - Jānis Korde, Jana Zvejniece,
Sportisti – Rūta Irbe Tropa (Rīga), Ketija Kleinšmite (Rīga), Anna Bondare (Rīga), Madara Meldere (Sigulda), Kārlis Švalbe (Rīga), Roberts Briška (Sigulda), Kristaps Zvejnieks (Rīga), Kristaps Blūms (Rīga)
Daiļslidošana
Trenere – Marika Nugumanova,
Sportiste – Anna Rage (Rīga)
Biatlons
Treneri – Juris Stīpnieks, Aija Praulīte
Sportisti – Anastasija Sardiko (Daugavpils), Krista Krūmiņa (Cēsis), Baiba Bendika (Cēsis), Inga Paškovska (Cēsis), Mārtiņš Indriksons (Ērgļi), Matīss Spaile (Ērgļi), Krišjānis Meirāns (Alūksne), Mārcis Paeglītis (Cēsis)
Slēpošana
Treneri – Anžela Brice, Dainis Vuškāns     
Sportisti – Anete Brice (Rīga), Viktorija Savļaka (Gulbene), Nauris Biķernieks (Ērgļi), Rinalds Kostjukovs (Madona), Roberts Slotiņš (Cēsis), Ronalds Vovers (Gulbene)
Snovbords
Treneri – Anda Sproģe, Krists Kokars
Sportisti – Signe Valdusa (Sigulda), Andris Ablaževičs (Cēsis), Mihaels Turauskis (Sigulda), Oskars Vīksne (Rīga), Ansis Blumbergs (Sigulda)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV