Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Jēkabsone-Žogota atzīta par gada otro labāko basketbolisti Eiropā

LETA, 19.02.2009. 21:27

Par 2008.gada Eiropas otro labāko basketbolisti ceturtdien tika atzīta Latvijas izlases spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota, ziņo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Kā gada labākā Eiropas basketboliste tika nosaukta Krievijas izlases un latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas kluba Jekaterinburgas UGMK centra spēlētāja Marija Stepanova. Aizvadītajos deviņos mačos UGMK vienības sastāvā viņa vidēji spēlē guvusi 10,9 punktus un izcīnījusi 5,1 atlēkušo bumbu.

Ekspertu vērtējumā Žogota, kura izcīnīja Eiropas labākās basketbolistes titulu aizvadītajā gadā, šoreiz tika atzīta par otro labāko, bet līdzjutēju balsojumā viņa ierindojās trešajā vietā, summā tikai par mata tiesu atpaliekot no Stepanovas.

Jau ziņots, ka pirms trim gadiem Jēkabsone-Žogota tika atzīta arī par labāko jauno basketbolisti.

Šogad par 2008.gada labāko Eiropas jauno basketbolisti tika atzīta Lietuvas U-20 basketbola izlases spēlētāja Ģintare Petronīte, bet latviete Sabīne Niedola balsojumā palika septītajā vietā.

Savukārt vīriešu konkurencē par labāko jauno basketbolistu trešdien otro gadu pēc kārtas tika atzīts spānis Rikijs Ruvio.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Andris Biedriņš kandidē uz 2008.gada Eiropas labākā basketbolista titulu, kura ieguvējs arī tiks nosaukts ceturtdien.

Pagājušajā gadā šajā balsojumā Biedriņš ieņēma astoto vietu. Līdzjutēju balsojumā viņš ieņēma augsto otro vietu, bet ekspertu vērtējumā palika tikai devītajā pozīcijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV