Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sacensību rezultāti un piektās dienas noslēgums

Mārtiņš Brižs, 21.02.2009. 04:27

Noslēgusies piektā noslēdzošā sacensību diena. Latvijas dalībnieka piedalījās kalnu slēpošanā, snovbordā, biatlonā un distanču slēpošanā.

Snovbordā gintslaloma disciplīnā labāko rezultātu uzrādīja Ansis Blumbergs ierindojoties 18.vietā.

Snovbordā šodien sacensības norisinājās parālēlajā giantslalomā. Cīnoties finālā pirmo vietu puišu grupā ieņēma Austrietis Julinas Luftners. Diemžēl Latvijas braucēji finālu sešpadsmitniekā neiekļuva un savus rezultātus ieguva pēc kavlifikācijas braucienu rezultātiem. Labākais Ansis Blumbergs, kurš ierindojās 18.vietā, Andris Abaževičs 24.vietā, Oskars Vīksne 28. un Mihaels Turauskis 29.

Meiteņu grupā pirmo vietu ieņēma Julie Jogg. Latvijas braucēja Signe Valdusa finālam nekvalificējās un pēc kvalifikācijas braucienu rezultātiem ierindojās 34.vietā

Uz blakus kalna arī kalnu slēpotāji savu sniegumu rādījā gigantslalomā. Labākie no Latvijas braucējiem Anna Bondare 62. un Roberts Briška 63.

Gigantslalomā meiteņuu grupā pirmo vietu ieguva Mirjam Puchner no Austrijas, labākā no Latvijas Anna Bondare 62. Puišu grupā pirmā vieta Faivre Mathieu no Francijas. Labākais Latvijas braucējs Roberts Briška 34.vietā.

Sacensības noslēdza biatlonisti. Biatlona mix grupā Latvija ierindojas 10.vietā.

Mix grupā biatlonā pirmo vietu ieguva Vācijas komanda, savukārt Latvijas biatlonisti 10.vietā. 2*6km meitenēm un 2*7,5km puišiem Latvijas komandas sastāvā startēja un 10.vietu ieguva Anastasija Sardiko, Baiba Bendika, Krišjānis Meirāns un Mārcis Paeglītis.

Apsveicam visus sacensību dalībniekus un īpaši Latvijas komandas dalībnieku, bronzas medaļas ieguvēju Rinaldu Kostjukovu, kurš trešo vietu ieguva distanču slēpošanā, sprintā. Kopumā sacensības norisinājās ļoti sarežģītos laika apstākļos. Nepārtraukts sniegputenis pavadīja olimpiādi visas dienas un radīja sarežģījumus gan trašu sagatavošanā gan ceļu tīrīšanā. Neskatoties uz to trases tika sagatavotas labi un cīņas par medaļām notika visos sportaveidos.

Noslēguma ceremonijas laikā olimpiskais karogs tika nodots nākamajiem organizatoriem – Čehijas pilsētai Librec, kur olimpiāde notiks 2011 gadā.

Jau informējām ka no 14.-21.februārim Polijas apgabalā Šlonsk Beskidi norisnājās Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde. Olimpiādē piedalās 1100 jauniešu no 45 valstīm.

Latvijas komandas sastāvā iekļauti 28 sportisti vecuma grupā no 15 – 17 gadiem, kas mūsu valsti pārstāvēja 5 sporta veidos no 9 sacensību programmā paredzētajiem.

Latvijas sportisti sacentās – daiļslidošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kalnu slēpošanā un snovbordā, nestartē kerlingā, hokejā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV