Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas čempionātā frisbijā noskaidro sieviešu divīzijas līderes

Arta Platace, 02.03.2009. 12:15

Nedēļas nogalē, 28.februārī, Rubenes pamatskolas sporta zālē, Valmieras rajonā notika kārtējās spēles Latvijas čempionātā frisbijā. Uzsākot sieviešu divīzijas otro apli, līderpozīcijas Latvijas čempionātā joprojām saglabā Moments no Ogres un Salaspils FK komandas.
Latvijas čempionātā frisbijā noskaidro sieviešu divīzijas līderes

Sestdien spēkiem mērojās četras sieviešu komandas (Moments (Ogre), Salaspils FK, KCN Rīga, ViA Valmiera) un trīs vīriešu komandas (Ultimate Decision (Rīga), Taurenīši (Salaspils), ViA Valmiera).

Visspraigākā spēle Rubenē norisinājās starp sieviešu divīzijas līderēm Moments no Ogres un Salaspils FK, kurā Moments revanšējās pretiniecēm par zaudējumu pirmā apļa spēlē, kas notika 1.februārī, Ogrē. Grūtā cīņā, un spēles laikam beidzoties pie rezultāta 10:8, ogrēnietes ar ātru uzbrukumu guva pēdējo punktu un uzvarēja ar rezultātu 11:8.

Spēle jau pirmajās minūtēs norisinājās punkts punktā, ar minimālu pārsvaru Moments labā. Spēles puslaiks, abām komandām veiksmīgi spēlējot aizsardzībā, beidzās ar rezultātu 4:4. Pēc pārtraukuma iniciatīvu uzņēmās Salaspils FK komanda, gūstot divus bezatbildes punktus, tomēr pieredzē bagātākās ogrēnietes spēja rezultātu izlīdzināt un gūt uzvaru spēlē kopumā.

Arī pārējās sieviešu divīzijas spēlēs Moments un Salaspils FK komandas demonstrēja savu pārākumu. Spēlē pret ViA Valmiera komandu Moments uzvarēja ar rezultātu 13:4, bet Salaspils FK komanda pieveica KCN Rīga ar 13:3.

Nākamās apļa spēles Latvijas čempionāta frisbijā norisināsies pēc nedēļas, 7. un 8.martā, attiecīgi Rīgā, Sporta centrā Mežaparks un Ogrē, Ogres 1.vidusskolā.
___
Frisbijs (Ultimate Frisbee) radies Amerikā 20.gadsimta 60tajos gados. Latvijā to spēlē kopš 1997.gada. Savukārt, 2000.gadā tika nodibināta Latvijas Frisbija federācija.
Frisbijs ir komandu sporta veids ar lidojošo disku (šķīvīti). To spēlē gan telpās, gan ārā. Iekštelpās vienā komandā uz laukuma ir pieci spēlētāji.

Spēļu rezultāti

Sieviešu divīzijā:
ViA Valmiera:KCN Rīga (3:13)
Salaspils FK:Moments (8:10)
KCN Rīga:Salaspils FK (3:13)
Moments:ViA Valmiera (13:4)

OPEN (vīriešu divīzijā):
ViA Valmiera:Taurenīši (8:13)
Ultimate Decision:ViA Valmiera (13:4)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV