Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

6. martā notiks 2009. gada Ziemas Jaunatnes olimpiāžu laureātu apbalvošana

LOK nodibinājums „Olimpisko sacensību aģentūra”, 02.03.2009. 16:26

Šo piektdien, 6.martā pulksten 12.00 ”Latvijas Mobilais Telefons” centrālajā ēkā (Ropažu iela 6, Rīga, konferenču zālē) notiks Latvijas un Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāžu laureātu apbalvošana.

6. un 7. februārī Ērgļos notika 14. Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā startēja vairāk nekā 700 dalībnieki, 82 komandās no 15 pašvaldībām. Sacensības norisinājās un uzvarētāji tika noskaidroti septiņos sporta veidos - distanču slēpošanā, slidošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un kamaniņu sportā.

Viens no vērtējumiem ir skolu vērtējums. Šogad spēcīgākie ir Madonas pilsētas 1.vidusskolas skolēni - 7 zelta, 2 sudraba un 4 bronzas medaļas, otrajā vietā ierindojās Siguldas valsts ģimnāzija – 4 zelta un 3 sudraba medaļas un trešajā vietā Madonas valsts ģimnāzija - 2 zelta, 4 sudraba un 2 bronzas medaļas.

No 15. līdz 21. februārim Polijas reģionā Šlonsk-Beskidi notika Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā piedalījās 1100 jaunie sportisti no 45 Eiropas valstīm. Latviju olimpiādē pārstāvēja 28 sportisti piecos sporta veidos: distanču slēpošanā, biatlonā, kalnu slēpošanā, snovbordā un daiļslidošanā.

Trešo vietu un bronzas medaļu distanču slēpošanā sprintā ieguva Rinalds Kostjukovs no Madonas, kurš izcīnījis pirmo medaļu Latvijas komandai Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes pastāvēšanas vēsturē.

Sportistus sveiks Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Mobilā telefona un Izglītības un Zinātnes ministrijas pārstāvji.

Laureāti balvās saņems kausus un sertifikātus sporta inventāra iegādei.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV