Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Par godu jubilejai „VEF” spēlēs retro formās

Laila Spaliņa, 16.03.2009. 14:58

Ceturtdien, 19.martā, basketbola klubs „VEF Rīga” Latvijas Basketbola līgas I divīzijas spēli pret „Ventspils” komandu aizvadīs īpašās retro formās. Tās tapušas par godu kluba 50.gadadienai, ko „VEF” atzīmē šosezon.
Par godu jubilejai „VEF” spēlēs retro formās

Retro formas veidotas pēc leģendārās meistarkomandas astoņdesmito gadu parauga, tās ir kādreiz ierastajā „VEF” pelēkajā krāsā un rotātas ar jubilejas logotipu.

Šajās formās klubs iecerējis aizvadīt pāris spēles šajā sezonā, bet turpmāk tās izmantot īpašos gadījumos.

Spēle pret „Ventspili” notiks Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, tās sākums plkst. 20.00.

Šosezon notikuši jau vairāki ar kluba nozīmīgo gadadienu saistīti pasākumi. Tie aizsākās augustā ar „VEF” dzimšanas dienas Donoru dienu, kam septembrī sekoja grāmatas „VEFIŅŠ. 50 gadu 50 stāstos” izdošana. Īpaši 50.jubilejai tika radīts arī logotips, kas 2008./09.gada sezonā izmantots gan uz spēlētāju oficiālajām formām, gan dažādos citos ar gadadienu saistītos pasākumos. Visbeidzot tapušas arī retro formas.

Kā zināms, leģendārās „VEF” meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 12.augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno „Spartak JZS”. PSRS beigu posmā „VEF” spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Šis klubs ir izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. 1992.gada maijā rūpnīcas vadība pieņēma lēmumu par meistarkomandas likvidēšanu, savukārt 2007.gada maijā leģendārais „VEF” tika atjaunots un šosezon atzīmē savu 50.gadadienu.

Foto: Mikus Kļaviņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV