Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Viktors Lācis atgriežas no apmācībām Benetton Treviso sistēmā

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 20.03.2009. 12:37

Latvijas Basketbola savienības fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis 16.martā devās pie Itālijas kluba Benetton Treviso kolēģa Frančesko Kucolina (Francesco Cuzzolin), lai nedēļu ilgā individuālā apmācībā gūtu pieredzi pie viena no Eiropā atzītākā basketbola fiziskās sagatavotības trenera.

Kopīgo treniņu un individuālās apmācības mērķis ir celt trenera V.Lāča kvalifikāciju, lai  atgriežoties Latvijā viņš varētu dalīties praktiskā pieredzē, semināru un apmācību veidā, ar jaunatnes sporta skolu treneriem, kā arī turpinātu strādāt individuāli ar vīriešu, sieviešu un jaunatnes izlašu spēlētājiem.

Frančesko Kucolins jau divdesmit gadus strādā par fiziskās sagatavotības treneri. Strādājis tādos basketbola klubos kā Benetton Treviso un Virtus Bologna. Viņš ir Padua universitātes profesors un konsultants sporta trenažieru ražotājiem. F.Kucolins tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropas basketbola fiziskās sagatavotības treneriem. Viņš regulāri vada dažādus ar savu arodu saistītus seminārus un praktiskās nodarbības.

Jau no 24.marta V.Lācis dosies uz sporta skolām Latvijas reģionos vadīt apmācības vietējiem basketbola treneriem. Plānots, ka jūlijā pats F.Kucolins ieradīsies Rīgā, lai kā konsultans piedalītos vīriešu izlases treniņu sākumposmā. Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Kestutis Kemzura kopā ar F.Kucolinu strādāja laikā, kad bija treneris-asistents Benetton Treviso galvenajam trenerim Deividam Blatam.

“Šīs zināšanas galvenokārt izmantošu, lai dotu ieguldījumu Latvijas jaunatnes basketbolā, sagatavojot jaunos talantus. Laba fiziskā sagatavotība ir būtisks elements jaunajam spēlētājam. Tā ir viena no prioritātēm. Tāpat tas man ļoti palīdzēs labāk sagatavot čempionātiem abas nacionālās izlases”- Itālijā gūto pieredzi komentē V.Lācis.





» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV