Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Atskats uz marta spēlēm Latvijas čempionātā frisbijā

Arta Platace, 24.03.2009. 12:19

Pagājušajā nedēļas nogalē, 21.martā, Ventspilī vienas no pēdējām savstarpējām spēlēm aizvadīja un vietu sadalījumu grupā Latvijas čempionātā frisbijā noskaidroja sieviešu divīzijas komandas. Kopumā, tuvojoties Latvijas čempionāta frisbijā fināla spēlēm, marta mēnesī intensīvi aizvadītas 29 izspēles Rīgā, Salaspilī, Ogrē un Ventspilī.

Sestdien Ventspilī laukumā piecas sieviešu divīzijas komandas – SSE Rīga, Ventspils, Moments (Ogre), Ideja (Salaspils) un Salaspils. Lai gan šoreiz spēles noritēja mierīgi un bez pārsteigumiem, īpaši nozīmīgas tās bija divīzijas līderēm – komandām Salaspils un Moments. Pēc 12 aizvadītajām apļa spēlēm abas komandas guvušas 11 uzvaras un piedzīvojušas vienu zaudējumu, kas nozīmēja, ka vietu apļa spēļu rezultātu tabulā noteica gūto punktu skaits. Līdz ar to čempionāta pirmajā vietā atrodas Salaspils ar plus 98 punktiem, bet Moments ar plus 94 punktiem ierindojas otrajā pozīcijā.

Savukārt, par pārsteigumu 15.martā, Rīgā parūpējās open (vīriešu) divīzijas komandas no Salaspils – Wild Things un Taurenīši. Ar otro numuru izliktā Salaspils komanda Taurenīši ar viena punktu pārsvaru un rezultātu 13:12 spēja pieveikt pieredzes bagātos Wild Thing.

Latvijas čempionāta spēlēs, kas notika 15.martā Ogrē, spraiga cīņa par iekļūšanu čempionāta labāko astotniekā izdevās starp komandām Gaisma un ViA Valmiera. Komandai Gaisma spēle ar valmieriešiem bija pēdējā čempionāta aplī, savukārt, valmieriešiem šī spēle bija ļoti svarīga, jo tas nodrošināja iekļūšanu labāko astotniekā un turpmākajā cīņā par vietām. Spēles rezultāts 13:8.

Open (vīriešu) divīzijā pēc apļa spēlēm ir rīdzinieki – Ultimate Decion un Hardcore Ultimate. Līdzīgi kā sieviešu divīzijā, arī open grupas līderi čempionāta apļa spēlēs guvuši 11 uzvaras un pa vienam zaudējumam. Taču iegūto un zaudēto punktu attiecībā līderpozīciju ieguvuši Ultimate Decision, aiz sevis atstājot Hardcore Ultimate.

Pēdējās savstarpējās spēles Latvijas čempionātā frisbijā abās divīzijā 4.aprīlī Ogrē. Savukārt, 18. un 19.aprīlī Lielvārdes Sporta centrā norisināsies čempionāta finālspēles.


Frisbijs (Ultimate Frisbee) radies Amerikā 20.gadsimta 60tajos gados. Latvijā to spēlē kopš 1997.gada. Savukārt, 2000.gadā tika nodibināta Latvijas Frisbija federācija.

Frisbijs ir komandu sporta veids ar lidojošo disku (šķīvīti). To spēlē gan telpās, gan ārā. Iekštelpās vienā komandā uz laukuma ir pieci spēlētāji.

Spēļu rezultāti

21.martā

Sieviešu divīzijā:

Ideja:Ventspils (5:13)
Moments:Ideja (13:7)
Moments:SSE Rīga (13:4)
Salaspils:SSE Rīga (13:1)
Salaspils:Ventspils (13:9)
SSE Rīga:Ventspils (2:13)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV