Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Tuvākajā laikā uzsāks aizliegto vielu pārbaudes LBL spēlētājiem

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 26.03.2009. 14:44

Šodien, 26.martā, Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprināja noteikumus, kas, papildus plānveida antidopinga pārbaudēm, paredz veikt kontroles aizliegto vielu konstatēšanai visiem LBL 1.dīvizijas spēlētājiem.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) izstrādātie noteikumi paredz sportistam līdz pat divu gadu diskvalifikāciju gadījumā, ja pierādīta aizliegto vielu lietošana, lietošanas mēģinājums vai vielu klātbūtne organismā. Diskvalifikācija liegs personai piedalīties LBL čempionātos un kandidēt uz nacionālo izlašu sastāvu.

Kopš pagājušā gada septembra LBS uzsākusi kampaņu “Par tīru spēli”, kuru rīko sadarbībā ar Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļu un Valsts policijas narkotiku apkarošanas pārvaldi.

Kampaņas ietvaros basketbola klubu spēlētāji ar ineraktīvām lekcijām apmeklē vidsusskolas, tiek organizēta izglītojoša konference basketbola klubu pārstāvjiem, savukārt policija kopā ar Narkoloģijas valsts aģentūru veiks pārbaudes visiem LBL 1.divīzijas spēlētājiem, lai novērstu, iespējamos aizliegto vielu lietošanas gadījumus.

“Mēs negribam gaidīt brīdi, kad kādu noķer uz ielas par šādiem pārkāpumiem. Mūsu mērķis ir dot signālu ikvienam, ka aizliegto vielu lietošana agrāk vai vēlāk tiks konstatēta un šāda “izklaide” nav savienojama ar sportu”- pārbaužu nepieciešamību motivē LBL direktors Jānis Janševics.

Noteikumi stāsies spēkā ar tā apstiprināšanas brīdi, kas nozīmē, ka pirmās pārbaudes tiks veiktas vistuvākajā laikā. Noteikumu pilns teksts pieejams internetā www.basket.lv


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV