Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Turnīrā "Pļavnieki Open" visi tituli latviešiem

Jānis Cīrulis, 28.03.2009. 18:12

Lielisku turnīru šonedēļ aizvadījuši Latvijas jaunie tenisisti vecuma grupā līdz 16 gadiem, starptautiskā turnīrā "Pļavnieki Open" uzvarot kā puišu un meiteņu vienspēlēs, tā arī abās dubultspēlēs.

Šonedēļ Rīgā, Pļavnieku tenisa kortos tika aizvadīts starptautisks tenisa turnīrs U-16 vecuma grupā "Pļavnieki Open". Šis bija otrās augstākās kategorijas turnīrs šajā vecuma grupā.

Puišiem galvenā favorīta lomā bija Mārtiņš Podžus, bet vēl starp izliktajiem sportistiem no latviešiem bija vien Mārtiņa brālis Jānis, kuram septītais numurs. Tomēr tieši abi brāļi bija sekmīgākie visa turnīra gaitā, sasniedzot finālu. Daudz vieglāks ceļš līdz tam bija Mārtiņam, kurš četrās spēlēs bija zaudējis vien deviņus geimus, kamēr Jānis aizvadīja divas trīs setus spēles un prata atspēlēties pat no šķietami bezcerīgām situācijām. Finālā pārsteigumu nebija un uzvarēja Mārtiņš – 6:1, 7:5. Viņam šis bija jau otrā uzvara šāda līmeņa turnīros šogad – februārī Mārtiņš triumfēja Šauļos (Lietuva).

Arī meitenēm jau pirms fināla bija skaidrs, ka čempione būs no Latvijas. Finālā sacentās ar 1. un 2. numuru izliktās Adrija Runča un Jūlija Kuļibaba. Finālā Jūlija tika pie pārliecinoša panākuma – 6:2, 6:0. Jāpiemin, ka arī Kuļibaba visa turnīra laikā nezaudēja ne seta.

Arī dubultspēļu turnīros Latvijas tenisisti viesiem pie uzvarētāju trofejām neļāva tikt. Puišiem finālā abi brāļi Podžus ar 6:4, 6:3 pārspēja Džakomo Tartarini (Itālija) un Semjuelu Viljamsu (Lielbritānija), bet meitenēm Jūlijas Kuļibabas un Adrijas Runčas duets ar 6:3, 7:6(8) apspēlēja Alisu Kņazevu (Krievija) un Darju Šulžanoku (Baltkrievija).

Ar pilnu rezultātu sarakstu varat iepazīties Latvijas tenisa savienības mājaslapā www.tennislatvia.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV