Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noskaidroti ZZ Čempionāta reģionālo sacensību pusfinālisti

Avantis, 16.04.2009. 14:56

Ir noskaidrotas 400 ZZ čempionāta pusfināla klases, kuras turpmākā mēneša laikā sacentīsies skolēnu vidū iecienītākajā sporta un kultūras festivālā „ZZ Čempionāts – rādi klasi!” visā Latvijā, lai cīnītos par galveno balvu – zelta čemodānu un ceļojumu visai klasei uz Horvātiju vai „Heide park” Vācijā!
Noskaidroti ZZ Čempionāta reģionālo sacensību pusfinālisti

Sākot ar 20.aprīli līdz pat 8.maijam lielākajās Latvijas pilsētās – Ventspilī, Kuldīgā, Rīgā, Saulkrastos, Dobelē, Bauskā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī un Daugavpilī 400 klases no visas Latvijas piedalīsies ZZ Čempionāta reģionālo pusfinālu sacensībās.

Šogad klasēm, lai varētu startēt ZZ Čempionātā, bija jāizpilda radošais uzdevums: 6. – 8.klašu grupā klasēm, aktivizējot domu spēku, jāizdomā jautra spēle, ko varētu spēlēt kopā ar draugiem. Savukārt 10. – 11.klašu skolēniem bija uzdevums izpētīt savu pilsētu vai reģionu un jāpiedāvā varianti, kā uztjūnēt savu rajonu - atrast tuvākajā apkārtnē vietu vai objektu, kas pašreiz nav īpaši pievilcīgs un piedāvāt idejas vietas pārveidošanai, kas varētu kalpot kādam jauniešu hobijam, sporta nodarbībām vai atpūtai.

ZZ Čempionāta organizatori ir patīkami pārsteigti par jauniešu radošajām, oriģinālajām un trakajām idejām, kuras ir gatavi realizēt savas apkārtnes uzlabošanas labā – skolas pagalma uzlabošana, pamestā fabrikā iebūvēt indoor skeitparku, atjaunot bērnu laukumus, brīvdabas kino izveidošana, virvju takas izveidošana skolas apkaimē, siera namiņa izveide, aktīvās atpūtas trase „Ja gribi krampi, brauc uz Slampi!” u.c. Oriģinālākās, atraktīvākās jaunāko klašu grupas (6.-8.klašu grupa) piedāvātās spēles tiks arī integrētas ZZ Čempionāta sportiskajās disciplīnās.

„Ņemot vērā šī gada ļoti lielo dalībnieku skaitu, varu droši apgalvot, ka ZZ Čempionāts ir kļuvis par nacionāla līmeņa notikumu. Par vietu čempionāta pusfinālā cīnījās 1000 komandas, taču par galvenajām balvām cīnīties varēs tikai radošākie, atraktīvākie un spēcīgākie. Konkurence šogad būs īpaši liela, tāpēc visiem dalībniekiem novēlu neizsīkstošu enerģiju, saliedētu komandu un, lai uzvar draudzīgākais!” novēl Nora Kalniņa, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja.

Veiksmīgākās un oriģinālākās radošo uzdevumu idejas no 23.aprīļa līdz 21.maijam tiks nodotas skatītāju vērtējumam un ievietotas festivāla mājas lapā www.zzcempionats.lv. Visbalsotāko projektu autori saņems finansiālu atbalstu no Zelta Zivtiņas projektu realizēšanai. Šogad papildus balvas sportiskākajām un aktīvākajām klasēm tiks piešķirtas gan no Reebok, gan arī no Britu padomes, kas sniegs jauniešiem iespēju attīstīt līderības prasmes starptautiskā kursa “DREAMS+TEAMS” ietvaros.

Arī šogad reģionālajos pusfinālos skolēni kopā ar sporta skolotāju Ufo (Kaspars Upacieris) varēs sacensties dažādās radošās, sportiskās un trakās sacensībās un izcīnīt galveno balvu – zelta čemodānu un ceļojumu visai klasei uz Horvātiju vai „Heide park” Vācijā! Šogad, paralēli sacensībām, katrās pusfināla sacensībās norisināsies arī pirkstu veiklības pārbaudes čempionāts īsziņu ātrrakstīšanā „SMS Čempionāts”, uz kuru aicina Zelta Zivtiņa sadarbībā ar Nokia. 

Festivālā „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” šogad pieteicās vairāk kā 20 000 skolēnu jeb gandrīz 1000 klases no dažādiem Latvijas reģioniem.


Klases, kuras piedalīsies ZZ Čempionāta sportiskajās, trakajās un atraktīvajās reģionu pusfināla sacensībās, skatīt www.zzcempionats.lv 

Festivālu „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.

Atbalsta: Tele2, Sorosa fonds Latvija, Ventspils Olimpiskais centrs, Kuldīgas pilsētas dome, Saulkrastu pilsētas dome, Bauskas pilsētas dome, Dobeles pilsētas dome, Cēsu pilsētas dome, Valmieras pilsētas dome, Jēkabpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas dome, Reebok, Britu padome, Versis Ro, Zaķumuižas ūdens, Draugiem.lv, Boomtime.lv, Esports.lv, Radio SWH, Radio SWH+, Diena.lv, 5min, žurnāls „Sports”, LTV7, JCDecaux, Dzirkstele.lv, Aluksniesiem.lv, Rekurzeme.lv, Novaja.lv, ZZ.lv, Ziemellatvija.lv, Neatkarīgās Tukuma ziņas, Bauskasdzive.lv, Staburags.lv.

Vairāk informācijas: www.zzcempionats.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV