Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

M. Birkens autošosejas sezonu sāk ar uzvaru Kauņā

Atis Veismanis, 21.04.2009. 14:50

Pagājušajā nedēļas nogalē 18. un 19. aprīlī Lietuvā Kačerginas autotrasē norisinājās Lietuvas atklātā autošosejas čempionāta pirmais posms. Sacensībā piedalījās arī viens Latvijas sportists Mārcis Birkens.
M. Birkens autošosejas sezonu sāk ar uzvaru Kauņā

Mārcis: „Šī ir laba iespēja pamosties pēc ziemas bezdarbības, patrennēties un pārbaudīt mašīnu un tās regulējumus.”

Sacensības notika pēc divu braucienu formāta. Uz starta nostājās 16 auto, no kuriem 5 brauca Baltik Open klasē ar brīvākiem tehniskajiem noteikumiem un lielāku jaudu nekā Mārcim, kurš startēja Super Production klasē ar Honda civic type R automobili. Uz starta varēja redzēt tādus Latvijā neredzētus auto kā Toijota Supra Turbo un BMW 330 diesel. Jau kvalifikācijas braucienos Mārcis uzrādija ļoti labus apļa laikus, piekāpjoties tikai Baltik Open klasē startējušajiem lietuviešiem S.Blažulonim ar Bmw 330d un S.Vitkauskam ar Honda Civic type r.

Pirmajā braucienā Mārcis jau no starta saglabāja savu 3. pozīciju, tomēr viņam uz pēdām mina vēl viens lietuviešu sportists ar jaunākās paaudzes Honda Civic type r auto A.Granskas. Divus apļus līdz brauciena finišam, apdzenot kādu atpalicēju pa apli, Mārcis zaudēja savu 3. poziciju, jo atpalicējs, ignorējot zilos karogus, kuri liek palaist apdziņēju, nekorekti piesedza trajektoriju un Granskas izmantoja izdevību. Pēdējos apļos Mārcis gan saķēra konkurentu, taču apdzīt nepaspēja. Rezultātā vienā braucienā 4 vieta. Pirmais finišēja BMW 330d, tam sekoja 2 Hondas.

Otrs brauciens notika svētdienā. Startā Mārcis bija ceturtais. Ar izcilu starta manevru tika izcīnīta 2. pozīcija uzreiz aiz bmw 330 d spēkrata. Taču pēc 2 apļiem otrā vieta tiek zaudēta S.Vitkauskam ar Honda automobili. Taču Mārcis nepadevās un dažu apļu laikā atkaroja savu pozīciju, kāpinot tempu. Iepriekšejās dienas vakarā izdarītās korekcijas Hondas regulējumos nesa savus augļus. Mārcis jau mina uz papēžiem līderim ar BMW, taču tas meistarīgi aizstāvēja savas pozīcijas ,,piesedzot,, trajektoriju. Tomēr Mārča uzstājība nesa augļus un burtiski 50 metrus pirms finiša izdevās konkurentu apsteigt, izcīnot uzvaru gan braucienā, gan savā ieskaites grupā izvirzoties pārliecinošā vadībā arī Lietuvas čempionātā.

Nākošās sacensības notiks jau pēc divām nedēļām Rīgā ,Biķernieku sporta bāzē, kur 2. maijā notiks Baltijas čempionāts autošosejā. Paredzama sīva cīņa gan ar pašmāju konkurentiem, gan viesiem no Lietuvas un Igaunijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV