Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Cēsu Kausu šautriņu mešanā izcīna Ieva un Arūnas

Žanis Buklovskis, 11.05.2009. 16:29 | komentāri (1)

Pagājušajā nedēļas nogalē 9. maijā Priekuļos notika Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā "Cēsu kauss 2009", kuras organizēja Cēsu darts klubs "50" sadarbībā ar Latvijas Darts organizāciju, kā arī atbalstīja A/S Cēsu alus un Best Western Hotel Tigra kurā notika pašas sacensības.
Cēsu Kausu šautriņu mešanā izcīna Ieva un Arūnas

Liels paldies šo sacensīgu atbalstītājam A/S Cēsu Alus, kas nodrošinājas dažādas balvas sacensību labākajiem dalībniekiem, statistikas līderiem, kā arī “beershake” gandarījuma turnīra uzvarētājiem, kā arī viesnīcai Best Western Hotel Tigra par viesmīlīgajām telpām sacensību organizēšanai un garšīgo virtuvi ko slavēja ikviens dalībnieks.
   
Kungi individuāli

Kungu konkurencē cīņā par Cēsu Kausu piedalījās 45 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas. Sākotnēji sacensības notika astoņās apakšgrupās pa seši un pieci spēlētāji, kas nozīmēja ka lai vinnētu ir nepieciešama gan meistarība, gan izturība.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās 32 dalībnieki, kuri turpināja cīņu par Cēsu Kausu un A/S "Cēsu alus" piedāvātajām balvām Savukārt tie kuri neizkļuva no apakšgrupām turpināja cīņas "beershake" gandarījuma turnīrā.

Ceturtdaļfinālā lietuvietis Arūnas Čiplys ar 3:1 pieveica jurmalnieku Uldi Zeitmani, Guntis Žiemelis no Kalētiem ar 3:1 pārspēja Anduli Pļaviņu no Priekules, cēsinieks Imants Nikolajevs ar 3:2 bija pārāks par ventspilnieku Egilu Vītolu un lietuviešu duelī Arvydas Kvedaras ar 3:0 pārspēja Algimantu Razgus.

Pusfināls mūsējiem nebija veiksmīgs un tiem atzīstot lietuviešu pārākumu bija jāsamierinās ar trešo vietu. Tā Guntis ar 2:4 piekāpās Arūnasam, bet Imants ar 1:4 piekāpās Arvydasam. Guntim un Imantam šis ir līdz šim labākais sasniegums ar ko viņus arī apsveicam.

Finālā Arūnas pārliecinoši ar 4:0 atstāja sausā savu tautieti Arvydasu pabeidzot pirmo legu ar 19. šautriņu, otro legu ar 22., trešo legu ar 18. un ceturto legu ar 20. šautriņu. Finālā Arūnasa vidējais ar vienu šautriņu bija 25,37 punkti, bet Arvydasam 23,82 punkti. Vēl Arūnas finālā iemeta 6 reizas 100 un vairāk punktus, 1 reizi 140 punktus un 2 reizes 180, bet Arvydas 5 reizas 100 un vairāk punktus un 1 reizi 140 punktus.

"Beershake" gandarījuma turnīrā uzvaru svinēja Aleksandrs Līgotnis.

Statistika

Spēles izvērtās ļoti spraigas un meistarīgas par ko liecina dažādi statistikas rādītāji. 180 jeb maksimums tika iemests 21 reizi, ko paveica 14 spēlētāji, kā arī 11 nobeigumi virs 100 punktiem, ko paveica 9 spēlētāji. Visvairāk 180 iemeta Arūnas Čiplys (6 reizes). Savukārt augstākais nobeigums no 144 padevās Ronaldam Mežalam

Dāmas individuāli

Dāmu konkurencē piedalījās 16 dalībnieces no Latvijas un Lietuvas. Sākotnēji sacensības notika četrās apakšgrupās pa četrām dalībniecēm katrā, bet izslēgšanas spēlēm kvalificējās 12 dalībnieces. Jāpiemin arī Ligitas Vilks (2005. gada Latvijas cempione) atgriezšanās kurā bija gana spoža. Diemžēl gan vairs uz sacensībām nebraukā seškārtējā Latvijas čempione Zeltīte Putniņa.

Ligita Vilks jau pirmajā spēlē (apakšgrupā) ar 3:1 pārspēja reitinga līderi Ievu Brikmani-Buklovsku un pēc apakšgrupu spēlēm kā pirmā no savas grupas kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Izslēgšanas spēļu pirmo kārtu nepārvarēja reitinga otrajā pozīcijā esošā Vita Grebska ar 1:3 piekāpjoties pēdējā laikā ļoti labi spēlējošai Natālijai Zelenikai.

Ceturtdaļfinālā Ligita ar 3:1 pārspēja to pašu Natāliju, Santa Gruzniņa no jēkabpils ar 1:3 piekāpās lietuvietei Arūnei Kvedarienei, Birtua Skvirecka no Bauskas ar 3:0 atstāja sausā saulkrastnieci Signi Sinkēviču, Ieva ar 3:0 atstāja sausā lietuvieti Irenu Čiplieni.

Pusfinālā Ligita viegli ar 4:0 pārspēja Arūni un nodošināja vietu finālā. Otrajā pusfināla spēlē Ieva ar 4:1 pārspēja Birutu Skvirecku un arī iekļuva finālā.

Finālā Ieva ar 4:0 pārspējot Ligitu revanšējās par zaudējumu apakšgrupas spēlē un ieguva Cēsu Kausu. Ligita fināla spēlē iemeta vienu 100 un pabeidza spēli ar vidēji 15,59 gūtiem punktiem ar vienu šautriņu. Ievai finālā vidēji 16,84 punkti ar vienu šautriņu, 6 reiz iemests 100 un vairāk, kā arī nobeigums ar trīs šautriņām no 120.

Vēl dāmu konkurencē nobeigums virs simts padevās no 103 Irenai Čiplienei un no 128 Ilonai Ziemelei.

Savukārt "beershake" gandarījuma turnīrā uzvaru svinēja Sandija Andersone.

Sacensību rezultātu tabulas atrodamas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā http://www.latviadarts.com/

Nākamās Latvijas reitinga sacensības Latvijā būs tikai 22. augustā, kad notiks Bauskas Kauss 2009. Savukārt tuvākās sacensības, kurs tiks iekļautas Latvijas reitingā ir 23. -24. maijā Lietuvā notiekošās pasaules reitinga sacensības "Leģendas Kauss 2009".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV