Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Streetbasket Extreme” piedalās 204 komandas

Renārs Buivids, 15.05.2009. 13:04

16.maijā „Grīziņkalna skeitparkā” pirmo reizi notiekošajā ielu kultūras pārstāvjus vienojošajā pasākumā „Streetbasket Extreme” startēs 204 ielu basketbola komandas, ieskaitot vienības viesus no Krievijas, Lietuvas un Igaunijas.
„Streetbasket Extreme” piedalās 204 komandas

„Streetbasket Extreme” programmā ielu basketbols ne tikai trīs pret trīs, bet arī viens pret vienu, kā arī „Garnier” ratiņu basketbols un ekstrēmo sporta veidu – BMX, „inline” skrituļslidošana, skeitbords - sacensības, dejotāju un reperu konkursi, kā arī daudz un dažādi konkursi gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

„Streetbasket Extreme” rīko jauniešu organizācija „Avantis” un biedrība „Streetbasket”. Šovasar iecerēti trīs lielie pasākumi – ne tikai 16. maijā, bet arī 4.jūlijā un 29.augustā notiks sacensības gan ielu basketbolā, gan ekstrēmajos sporta veidos. Paralēli šiem lielajiem pasākumiem katru ceturtdien notiks „Ghetto Basket” ielu basketbola turnīri.

Trijos ielu basketbola turnīros sacensības notiks 14 grupās – gan sievietēm un vīriešiem, gan jauktajām komandām, kā arī pirmo reizi mūsu valstī – ielu basketbola spēles ratiņbasketbola pārstāvjiem. Pieteikšanās 16.maija turnīram notika līdz pat 14.maijam, izmantojot interneta lapas – www.streetbasket.lv un www.esports.lv. Puišiem līdz 16 gadu vecumam un sievietēm dalība ir bez maksas. Vēl pirms pieteikšanās laika beigām nācās pārtraukt dalībnieku reģistrāciju, jo komandu skaits sasniedza maksimumu sekmīgai spēļu norisei uz 15 groziem.

„Pro” grupas dalībnieku pulkā būs ne tikai labākie pašmāju ielu basketbolisti, bet regulāri viesu rindās būs arī meistarīgākie Lietuvas, Igaunijas un Krievijas pārstāvji. Tikai „Pro” grupā tiks vērtēts visu trīs posmu kopvērtējums, lai noteiktu labāko Latvijas komandu, kura balvā saņems ceļazīmes uz septembrī Maskavā notiekošo grandiozo ielu basketbola turnīru „Moscow Open” ar daudzu valstu izlašu līdzdalību.

Savukārt, visi ekstrēmo sporta veidu cienītāji var sarosīties, jo 16.maijā sākot no plkst.10.00 tiks oficiāli atklāta „Grīziņkalna skeitparka” vasaras sezona. Programmā paredzētas “Parbmx.com” BMX, skeitborda un „Taktika.lv” ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības „park” disciplīnā. Ekstrēmo sporta veidu sacensībās piedalīsies apmēram 80 dalībnieku.

„Streetbasket Extreme” ielu basketbola turnīrā pirmo reizi Latvijā varēs vērot spēles viens pret vienu, kur pēc izslēgšanas sacensību principa sacentīsies organizatoru noteiktie 16 dalībnieki. Par 1:1 turnīra patronu kļuvis Latvijas basketbola spilgtākā zvaigzne Armands Šķēle.

Ne tikai 16.maija „Streetbasket Extreme” atklāšanas pasākumu vadīs labi zināmais mūziķis Gacho,  bet par mūziku rūpēsies DJ „Kress”. Izklaides programmā deju grupu un reperu sacensības. Skatītājus priecēs arī Latvijas labākais basketbola frīstaila meistars Elmis, kā arī viņa kolēģi no Lietuvas. Līdzjutēju izklaidei arī „Garnier” ekstrēmo frizūru konkurss un šovs.

16.maijā „Streetbasket Extreme” sacensību sākums plkst. 11, bet plkst. 15 grandiozais sezonas atklāšanas šovs, piedaloties Latvijas sporta, pašvaldības un valdības pārstāvjiem, kā arī sabiedrībā pazīstamiem ļaudīm. Apbalvošana iecerēta plkst. 18.

Pasākuma laikā notiks svinīga sadarbības līguma parakstīšana starp biedrību „Streetbasket” un Krievijas Ielu basketbola asociāciju.

Organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un biedrība “Streetbasket”

Atbalsta: “Islande hotel”, „Swedbank” jauniešu programma “Open”, ”Garnier”, “Streetshop”, „Parbmx.com”, „Red Bull”, „Taktika.lv”, “Uzvelc kreklu”, tipogrāfija “McĀbols”.

Mediju atbalstītāji: oficiālais pasākuma radio “European Hit Radio”, „Draugiem.lv”, „Diena.lv”, žurnāls “Sports”, “Easyget.lv”, nodibinājums “palidzesim.lv”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV