Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Visi Latvijas iedzīvotāji ir aicināti piedalīties Lielākajā Basketbola turnīrā pasaulē

Artis Kaņepe, 18.05.2009. 14:21

Gaidot Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009 un apliecinot, ka Latvija patiesi ir Basketbola Lielvalsts, sestdien, 30. maijā, visā valsts teritorijā notiks Lielākais Basketbola turnīrs pasaulē. Turnīra mērķis ir uzstādīt Ginesa rekordu par lielāko basketbola spēļu skaitu, kas izspēlētas vienas dienas laikā. Turnīrs ilgs 12 stundas, un laika posmā no plkst. 9:00 līdz 21:00 ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis ir aicināts spēlēt basketbolu un piedalīties Ginesa rekorda uzstādīšanā.

Lielākajā Basketbola turnīrā pasaulē aicināts piedalīties ikviens, kurš jebkad dzīvē rokās ir turējis basketbola bumbu un izgājis ar to laukumā. Ginesa rekorda uzstādīšanai nepieciešams pavisam maz – basketbola laukums, bumba un spēlētāju komandas.

Lai piedalītos Lielākajā Basketbola turnīrā pasaulē un savu spēļu rezultātu iekļautu kopējā rezultātā Ginesa rekorda sasniegšanā, nepieciešams pašiem atrast spēles laukumu, par to paziņot rekorda koordinatoriem, kā arī izveidot vismaz 2 komandas ar 5 spēlētājiem katrā. Tiesneša klātbūtne spēlē nav obligāta, tiesāt spēli var arī paši tās dalībnieki. Rekorda uzstādīšanā ar savām komandām ir aicināti iesaistīties dažādi uzņēmumi un iestādes, skolas, augstskolas un citas organizācijas. Basketbola diena ir iespēja labi pavadīt laiku un palīdzēt šim unikālajam notikumam izskanēt pasaulē.

Turnīra basketbola spēle ir jādokumentē fotogrāfijās vai video, kuru veidošanā var izmantot gan kameru, gan mobilo telefonu. Uzņemtajā spēles materiālā ir jābūt redzamam datumam un laikam. Rekorda pieteikuma anketas no 22. maija varēs lejupielādēt Latvijas Basketbola savienības mājas lapā www.basket.lv, kā arī portālā draugiem.lv.  

No 20. maija portālā draugiem.lv būs redzama Latvijas karte, kurā ikviens portāla lietotājs varēs reģistrēties basketbola turnīram, norādot to vietu Latvijā, kurā plāno izspēlēt savu basketbola spēli un piedalīties Ginesa rekorda uzstādīšanā. Īpašajā sadaļā  “Lielvalsts Latvija”, kas veltīta sieviešu basketbolam, būs iespēja redzēt kopējo basketbola spēlētāju un turnīram pieteikušos dalībnieku skaitu, kā arī vietas, kur basketbolu paredzējuši spēlēt tavi draugi.    

2009. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm notiks no 7. līdz 20. jūnijam, un tā spēlēm varēs sekot līdzi Valmierā, Liepājā un Rīgā. Kopumā čempionātā piedalīsies 16 Eiropas nacionālo izlašu komandas. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem būs unikāla iespēja klātienē vērot 54 augstākā līmeņa sieviešu basketbola spēles, kā arī atbalstīt un uzmundrināt Latvijas izlasi.
 
Biļetes uz Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009 var iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības punktos.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV