Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Notiks BURUSPORTS BALVAS vējdēļiem 2009 1.posms

Dace Kurpniece, 19.05.2009. 13:27

Klāt maija nogale, līdz ar to vienas no zināmākajām vindsērfinga sacensībām Latvijā „Burusports Balva”. Pirmais no diviem posmiem norisināsies šajā nedēļas nogalē, 22. un 23.maijā ar rezerves datumu 24.maijs Rīgā, Ķīšezerā. Sacensību otrais posms, kā ierasts, rudenī - 25.-27.septembrī.
Notiks BURUSPORTS BALVAS vējdēļiem 2009 1.posms

Sacensības, kā vienmēr, solās būt saturīgas un interesantas, tikai 15 minūšu braucienā no Rīgas centra, Mežaparka teritorijā. Turpat arī Rollbar kafejnīca un Burusports vindsērfinga noma; pasākumu apmeklēs un dalību sacensībās ņems daudzi šī sporta speciālisti, kuri varēs atbildēt uz visiem interesentu jautājumiem.

Sacensības notiks Formula Windsurfing, Raceboard, Techno 293 un Slaloma disciplīnās; pēdējai gan starts atkarīgs no laikapstākļiem.

Ar sacensību nolikumu var iepazīties www.burusports.lv,  www.vindserfings.lv un citās ar šo sporta veidu saistītās mājas lapās.

Burusports balvas atklāšanas ietvaros norisināsies arī Eiropas kausa ziemas vindsērfingā 2009 (WWEC2009) Latvijas braucēju apbalvošana. Varam lepoties, ka tieši Latvijas braucēji ir demonstrējuši lielisku sniegumu Eiropas kausa ietvaros, iegūstot uzvarētāju titulus vairākās grupās. Jānis Preiss ir bijis nepārspējams gan kursa, gan slaloma disciplīnās kopvērtējumā, kam otrajā pozīcijā pārliecinoši sekojis Aleksandrs Ļeontjevs.

Savukārt, jauniešu konkurencē abās disciplīnās, pirmoreiz startējot ziemas vindsērfinga sacensībās, uzvarēja Mikus Bēvalds. Sieviešu grupā Marta Ozola ir bijusi vienīgā dalībniece, kas veiksmīgi startējusi kursa disciplīnā, iegūstot 1.vietu, bet slalomā piekāpās tikai daudz pieredzējušajai Somijas braucējai Marianne Kaplas.

Ziemas vindsērfinga kluba projektu vadītāja Ieva Meļko ar gandarījumu stāsta: „Eiropas kauss ziemas vindsērfingā 2009.gadā (WWEC 2009) noritējis pirmo reizi vēsturē, kļūstot par stūrakmeni sadarbības un komunikācijas veicināšanā starp ziemas vindsērfinga braucējiem dažādās Eiropas valstīs, apliecinot tā pieaugošo popularitāti, disciplīnu un inventāra attīstību. Kopumā WWEC 2009 piedalījušies 49 dalībnieki no 5 valstīm, ko nākamgad, iespējams, varētu sasniegt pat vienā posmā, vērtējot intereses pieaugumu un dalībnieku aktivitāti pirmās sezonas laikā!”

Vairāk par Eiropas kausu ziemas vindsērfingā 2009 www.winterwindsurf.com

Savukārt sestdien, 23.maijā, pirms sacensībām paredzēta oficiālā Vindsērfinga Sporta Skolas atklāšana. Tās ietvaros Kaspara Upaciera, aka Ufo vadībā sabiedrībā pazīstamām personām tiks dota iespēja izmēģināt uzkāpt uz sērfa dēļa un mēģināt noturēt buru, vienu vārdu sakot – iepazīstināt plašāku publikas daļu ar to, kas tad ir šis Latvijā ne pārāk populārais, bet ļoti interesantais un adrenalīnu vairojošais sporta veids.

Lai pūš!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV