Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Valmierā atklāta frisbija āra sezona

Ernests Gabrāns, 25.05.2009. 16:10

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 23. un 24.maijā, Valmierā, Dīvaliņa pļavās, norisinājās “Frisbija dienas Valmierā 2009” (FDV’09), kas jau otro gadu ir kļuvis par Latvijas frisbija āra sezonas atklāšanas pasākumu.
Valmierā atklāta frisbija āra sezona

Sestdien, 23.maijā, spītējot vējam un mainīgajiem laika apstākļiem, aptuveni 40 interesenti apguva frisbija spēles pamatus un iegūtās iemaņas pielietoja frisbija spēlē kopā ar pieredzējušajiem spēlētājiem no ViA Valmiera un Salaspils frisbija klubiem. Notika arī tālmetiena konkurss, kur labāko rezultātu ieguvēji savā īpašumā saņēma frisbija diskus.

Svētdien norisinājās Valmieras atklātais Frisbija turnīrs MIX divīzijā, kurā piedalījās astoņas Latvijas komandas. Pēc spēlēm visas dienas garumā par turnīra uzvarētājiem arī šogad kļuva pagājušā gada 1. vietas ieguvēji komanda Ultimate Decision no Rīgas. Finālā Ultimate Decision ar rezultātu 10:3 pieveica komandu Butterfly Effect, kas saņēma turnīra balvu par Spēles garu. Savukārt par trešās vietas ieguvējiem, ar rezultātu 8:5 pieveicot komandu Rīgas Frisbija klubs, kļuva ogrēnieši Outlawz Ultimate.

Projekta FDV’09 vadītājs Ernests Gabrāns neslēpj gandarījumu par šī gada pasākumu: “Nav šaubu, ka FDV notiks arī nākamgad. Skolēnu interese un iesaistīšanās arī otrajā dienā, spēlējot turnīram īpaši izveidotajā Jauktajā komandā, norāda uz jauniešu vēlmi aktīvi spēlēt frisbiju. Savukārt pārējiem dalībniekiem šis turnīrs ir interesants ar to, ka komandas spēlē neierastos sastāvos, līdz ar to grūti prognozēt pretinieku sniegumu un spēles stilu. Lai FDV nākamajā gadā būtu vēl interesantākas, tiek plānots turnīru veidot Baltijas mērogā, aicinot dalībniekus arī no Igaunijas un Lietuvas.„

Turnīra dalībnieki atzīst, ka turnīrs Valmierā jau kļuvis par ļoti labu tradīciju un tas ir kā atspēriena punkts, lai uzsāktu gatavošanos Latvijas āra čempionātam frisbijā, kas norisināsies vasaras beigās, 15. un 16.augustā.

Tuvākās frisbija sacensības Latvijā notiks 20.un 21.jūnijā Jūrmalā, kad jau 11. gadu norisināsies starptautiskais pludmales frisbija turnīrs „Jūrmalas bite”.

ViA Valmiera Frisbija klubs, projekta “Frisbija dienas Valmierā 2009” īstenotāji, pateicas par atbalstu Valmieras pilsētas pašvaldībai, Latvijas Frisbija federācijai, A/S “Valmieras Piens”, ATC “Eži”, SIA “Prog”, Vidzemes Augstskolai, kā arī informatīvajiem atbalstītājiem – portālam valmiera24.lv un Radio Valmiera.

Latvijā frisbiju spēlē kopš 1997.gada, un jau 2000.gadā tika nodibināta Latvijas Frisbija federācija. Latvijā darbojas 8 frisbija klubi, un frisbiju spēlē ap 300 frisbija spēlētāji.

Frisbijs (Ultimate Frisbee) radies Amerikā 20.gadsimta 60tajos gados, tas ir komandu sporta veids, ko spēlē ar lidojošo disku (šķīvīti) gan telpās, gan ārā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV