Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Valmiera gatava uzņemt Latvijas Jaunatnes olimpiādes dalībniekus

Inese Kazuša, 27.05.2009. 14:21

Trešdien, 27.maijā, Valmierā uz pirmo sanāksmi pulcējās Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes Rīcības komiteja.
Valmiera gatava uzņemt Latvijas Jaunatnes olimpiādes dalībniekus

Atgādinām, ka Bauskas pilsēta atteikusies no iespējas vasarā rīkot šo pasākumu, un tāpēc 25.-28. jūnijā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde norisināsies Valmierā. Plānots, ka pilsētā šajā laikā ieradīsies ap diviem tūkstošiem dalībnieku, kuri sacentīsies 21 sporta veidā.

Rīcības komitejas vadītājs, Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, uzrunājot klātesošos, atkārtoti apliecināja gatavību uzņemt pilsētā Jaunatnes olimpiādes dalībniekus.

„Valmierā šajā gadā ir bagāta ar plaša mēroga un pat starptautiskiem sporta pasākumiem. Aizvadītas J.Lūša un I.Jaunzemes kausu izcīņas sacensības  šķēpa mešanā. Nākamās nedēļas nogalē Valmierā norisināsies Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm spēles, šogad Valmieras pašvaldība organizē Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensības vieglatlētikā, būs Valmieras maratons. Mūsu pieredze un sporta bāzes ļauj uzņemt arī Latvijas Jaunatnes olimpiādes dalībniekus un līdzjutējus,” sacīja Boķis.

Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einars Fogelis sacīja: „Paldies Valmierai par atsaucību un apņemšanos arī šajos ne tik vieglajos laikos palīdzēt organizēt Latvijas Jaunatnes olimpiādi. Kad saņēmām informāciju, ka galvenā sporta bāze Bauskā nebūs gatava uz olimpiādes norises laiku, ņemot vērā darbu, kas pēdējo gadu laikā veikts sporta bāžu attīstīšanā un pieredzi lielu pasākumu rīkošanā, vērsāmies tieši pie Valmieras pašvaldības vadības un guvām atsaucību.”

Olimpiādes organizatori un lielākā daļa iesaistīto sporta veidu federāciju pārstāvji jau apzinājuši sacensību norises vietas. Galvenās no tām būs J.Daliņa stadions un Vidzemes Olimpiskais centrs, kur atradīsies arī sacensību sekretariāts un preses centrs. Dažādos sporta veidos jaunieši sevi pierādīs Valmieras skolu sporta zālēs, BMX trasē, pilsētas futbollaukumos un peldbaseinā u.c. Vairāku sporta veidu sacensības notiks ārpus Valmieras, piemēram, vingrošana- Rīgā, šaušana- Valkā, svarcelšana- Dobelē, burāšana- Jūrmala u.c.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados. Labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos - olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV