Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbis turpina otro kārtu neveiksmju sēriju

LETA, 27.05.2009. 16:45

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 3-6, 2-6 piekāpās spānim Nikolasam Almagro, izstājoties no turnīra.

Šis kļuva par 22.turnīru pēc kārtas, kurā latvietis nav spējis pārvarēt otro kārtu. Neveiksmju sērija sākās vēl Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Almagro jau pirmajā geimā pie savas serves izpildīja trīs netveramās serves, radot lielas problēmas Gulbim, tomēr mačs turpinājās līdzīgā cīņā, un tenisisti nevēlējās atdot pretiniekam iniciatīvu. Pirmajam breikbumbas iespējas radās Almagro, kuram sestajā geimā tādas bija uzreiz trīs, bet nevienu no tām viņš izmantot nespēja. Šīs arī palika par vienīgajām breikbumbas iespējām pirmajā setā, tāpēc nācās spēlēt taibreiku, kurā Gulbis sākumā spēja uzvarēt divās izspēlēs uz Almagro serves un panāca 5:1. Spānis gan vēl trīs punktus spēja atspēlēt, tomēr Gulbis papildgeimu noslēdza ar 7:4 savā labā.

Otrajā setā turpinājās līdzīga cīņa, un šajā setā tenisistiem vairs nebija nevienas breikbumbas iespējas, tāpēc atkal bija jāspēlē papildgeims. Tajā sākumā Almagro pārņēma vadību ar 3:1. Gulbis gan vēl rezultātu spēja izlīdzināt, tomēr pēc tam Almagro uzvarēja trijās izspēlēs pēc kārtas un panāca 6:3. Latvietis divas setbumbas atspēlēja, tomēr trešajā Almagro bija pārāks un svinēja uzvaru setā.

Arī trešais sets turpinājās kā pirmie divi, bet cīņas liktenis mainījās piektajā geimā, kad uz Gulbja serves Almagro atkal ieguva trīs breikbumbas un tieši trešo spānis izmantoja, izvirzoties vadībā ar 4-2. Tomēr latvietis nevēlējās padoties un astotajā geimā jau pats ieguva pirmo breikbumbu mačā, kuru gan izmantot nespēja un Almagro izvirzījās vadībā ar 5-3, bet jau nākamajā geimā vēlreiz nobreikoja Gulbi un noslēdza savā labā arī trešo setu.

Ceturtajā setā ceturtajā geimā Almagro parādīja savu pārākumu un lauza latvieša servi, Gulbim neveiksmīgajā spēles gaitā praktiski izšķirot mača likteni. Latvietis vairs atspēlēties nespēja un maču noslēdza ar zaudējumu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis svētdien ar rezultātu 7-6 (7:1), 6-1, 3-6, 6-1 pieveica ASV sportistu Semu Kveriju.

Šonedēļ ATP rangā Gulbis ieņem 40.vietu, bet Almagro atrodas 34.pozīcijā. Abi tenisisti pirmo reizi savā starpā tikās aprīļa beigās Romas "World Tour Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, kurā latvietis izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3-6, 7-6 (7:5), 6-2.

Nākamajā kārtā Almagro tiksies ar spāņa Fernando Verdasko, kurš izlikts ar astoto numuru, un vācieša Filipa Petšnera pāra uzvarētāju.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis turnīru noslēdza ar 45 ATP ranga punktu nopelnīšanu. Tomēr pēc turnīra latvietis zaudēs 500 punktus, līdz ar to paredzams, ka ATP rangā viņš izkritīs no 70 labāko tenisistu vidus.

Kā ziņots, Gulbis Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā piedalās jau trešo reizi. 2007.gadā viņš pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3, 6-2 pārspēja britu Timu Henmanu, bet otrajā kārtā ar rezultātu 1-6, 2-6, 6-1, 6-7 (3:7) piekāpās spānim Albertam Montanesam. Savukārt 2008.gadā latvietis tika līdz pat ceturtdaļfinālam, kurā ar rezultātu 5-7, 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās serbam Novākam Džokovičam.

Jau ziņots, ka šodien pēc plkst.16 11.kortā dosies arī Līga Dekmeijere, kura pārī ar kanādieti Aleksandu Vozņaku uzsāks sieviešu dubultspēļu turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar devīto numuru izliktajām Sje Suveju no Taivānas un ķīnieti Penu Šuai.

WTA dubultspēļu pasaules rangā šobrīd Dekmeijere atrodas 67.vietā, dubultspēles reti aizvadošā Vozņaka ieņem 892.pozīciju, Suveja ieņem 19.vietu, bet Pena atrodas 24.pozīcijā.

Dekmeijere ar Vozņaku kopā spēlēs otro reizi karjerā. Pirmo reizi tas notika šī gada Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, kad pirmajā kārtā viņas ar 6-2, 2-6, 1-6 piekāpās turnīra piektajam pārim krievietei Marijai Kiriļenko un Flaviai Penetai no Itālijas. Savukārt Francijas atklātajā tenisa čempionātā Dekmeijere spēlēs otro reizi karjerā. 2006.gadā viņa spēja pārvarēt šī turnīra pirmo kārtu.

Ar Penu Dekmeijerei pēdējā mēneša laikā darīšana bijusi jau vairākas reizes. Sākotnēji viņa pārī ar šveicieti Petiju Šneideri Čarlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā pieveica ķīnieti, kura startēja pārī ar savu tautieti Jaņu Dzi, ar rezultātu 2-6, 6-3, 10:8. Savukārt aprīļa beigās Dekmeijere jau pārī ar Penu startēja Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā ar 6-2, 4-6, 7:10 piekāpjoties Virhīnijai Ruano Paskālai no Spānijas un ķīnietei Dzje Dženai.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu tenisistes nopelnīs 160 punktus WTA dubultspēļu rangā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV