Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Valmieras Bērnu sporta skola piedalīsies Ginesa rekorda „Lielākais basketbola turnīrs pasaulē” uzstādīšanā

Līga Tarbuna, 29.05.2009. 09:20

Gaidot Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009, 30.maijā visā Latvijā, arī Valmierā, notiks jauna Ginesa rekorda – „Lielākais basketbola turnīrs pasaulē” uzstādīšana, kurā iesaistīsies arī Valmieras Bērnu sporta skola.

Čempionāta organizatori iecerējuši uzstādīt Ginesa rekordu, aizvadot lielāko basketbola spēļu skaitu vienas dienas laikā. Valmieras Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene informē: „Mūsu komandu pirmā spēle sāksies jau plkst.9.00 Valmieras 5.vidusskolā. Visu dienu savstarpējās spēlēs tiksies sporta skolas basketbola nodaļas audzēkņi – dažādu vecuma grupu meitenes un zēni. Turnīru aizsāks jaunākie sportisti, bet katrā nākamajā spēlē tiks iesaistīti arvien vecāku grupu spēlētāji. Plānots, ka pēdējā spēlē laukumā dosies mūsu audzēkņu vecāku komandas. Valmierā iecerēts vienā laukumā dienas laikā organizēt desmit basketbola spēles.”. Tiesnešu lomā iejutīsies basketbola nodaļas treneri.

„Turēt īkšķus un vērot sacensības aicināts ikviens interesents. Pasākuma apmeklējums būs bez ieejas maksas. Domāju, ka tā ir iespēja labi pavadīt brīvdienu, atbalstot savējos un radot īstu svētku sajūtu. Turnīra organizatori ir parūpējušies arī par nelielām piemiņas veltēm gan pasākuma dalībniekiem, gan līdzjutējiem,” saka Līga Dzene. Lai apliecinātu, ka basketbola spēles notikušas, turnīrs tiks iemūžināts fotogrāfijās.

Jāpiebilst, ka Ginesa rekorda uzstādīšanā var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Lai piedalītos, nepieciešams atrast spēles laukumu, izveidot vismaz divas komandas un izspēlēt basketbola spēli. Tiesneša klātbūtne spēlē nav obligāta, jo tiesāt spēli var paši tās dalībnieki. Spēļu turnīrā ar savām komandām ir aicināti iesaistīties dažādi uzņēmumi un iestādes, skolas, augstskolas un citas organizācijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV